Gastro-World, gastronomi alanında en yüksek bilimsel kaliteye sahip çalışmaları yayınlamayı amaçlamaktadır.
Gastro-World, gastronomi, mutfak sanatları, yemek kültürü, beslenme ve gıda ile ilgili literatüre katkı sunacak, özellikle araştırma ve derleme makaleleri yayınlamaktadır. Derginin temel amacı, gastronomiyle ilgili iletişim, sosyoloji, psikoloji, edebiyat, din, tarih, arkeoloji, antropoloji, ekonomi, turizm, siyaset, tarım, fizik, kimya, teknoloji, güzel sanatlar, pazarlama, beslenme ve diyetetik, gıda mühendisliği alanında üretilen bilimsel bilgiyi geniş bir platforma yaymaktır. Dergi bunu yaparken araştırmacıları, eğitim uygulayıcılarını ve politika yapıcılarını ortak bir kesişim noktasında buluşturmayı hedeflemektedir.
Özetleme ve İndeksleme
Gastro-World aşağıdaki özetleme ve indeksleme veri tabanlarında yer almaktadır:
• EBSCO
• ERIH Plus
Dergide yayınlanan tüm yazıların korunmasını ve kalıcı olarak erişilebilir olmasını sağlamak için makaleler, ulusal bir arşiv sitesi olarak hizmet veren ve aynı zamanda LOCKSS'in içeriği toplamasına, korumasına ve sunmasına izin veren Dergipark'ta saklanmaktadır.
Gastro-World is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License