BibTex RIS Kaynak Göster

Chemical and Microbiologic Quality of Ice Cream Consumed in Bursa (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 4, - , 01.08.1998

Öz

In this study, the organoleptic, physical, chemical and microbiologic characteristics of ice cream solid in Bursa have been investigated. It has been established that the organoleptic, physical, chemical and microbiologic characteristics of ice cream samples do not meet the desired standards. Consequently, we came to the conclusion that as long as milk is not heated, some undesired substances are added to milk and that hygienic measures are not taken in the production of ice creams, hazard to human health.  

Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 4, - , 01.08.1998

Öz

Bu araştırmada, Bursa’da satılan sade kaymaklı dondurmaların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri incelenmiştir. Dondurma örneklerinden hiçbirinin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikler bakımından standartlara uymadığı saptanmıştır. Sonuç olarak; sade kaymaklı dondurma örneklerinin üretiminde süte ısıl işlem uygulanmadığı, hile amaçlı bazı maddeler katıldığı ve gerekli hijyenik önlemler alınmadığı sürece bu tür dondurmaların insan sağlığı için potansiyel bir tehlike olacağı kanaatine varılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Süreyya Saltan Evrensel Bu kişi benim

Ertan Güneş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Evrensel, S. S. ., & Güneş, E. . (1998). Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. Gıda, 23(4).
AMA Evrensel SS, Güneş E. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. GIDA. Ağustos 1998;23(4).
Chicago Evrensel, Süreyya Saltan, ve Ertan Güneş. “Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda 23, sy. 4 (Ağustos 1998).
EndNote Evrensel SS, Güneş E (01 Ağustos 1998) Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. Gıda 23 4
IEEE S. S. . Evrensel ve E. . Güneş, “Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi”, GIDA, c. 23, sy. 4, 1998.
ISNAD Evrensel, Süreyya Saltan - Güneş, Ertan. “Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda 23/4 (Ağustos 1998).
JAMA Evrensel SS, Güneş E. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. GIDA. 1998;23.
MLA Evrensel, Süreyya Saltan ve Ertan Güneş. “Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda, c. 23, sy. 4, 1998.
Vancouver Evrensel SS, Güneş E. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. GIDA. 1998;23(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/