BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Heating and Storage Conditions on Pomegranate (Punica granatum) Anthocyanins (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 1, - , 01.02.1990

Öz

  In this research, the effect o heat-treatment and storage period on the pomegranate juice anthocyanins were investigated. The anthocyanin determinations were made by pH differential method. The dominant anthocyanin was found to be cyanidin-3 galactoside as assessed from the examination of spectral curve. It was found that most affective factor on the degradation of pomegranate juice anthocyanins is the degree heat treatment. In addition, the storage temperature and period is also considerably affective on the stability of pomegranate juice anthocyanins.

Isıl İşlem ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 1, - , 01.02.1990

Öz

Bu araştırmada nar suyu antosiyaninleri üzerine ısıl işlemin ve depolama süresinin etkileri incelenmiştir. Nar suyunda antosiyanin tayini esas olarak pH diferansiyel metodu ile yapılmış ve dominant antosiyaninin cyanidin-3 galaktosid olduğu spektral eğrinin analizinden anlaşılmıştır. Isıl işlemin, nar suyu antosiyaninlerinin degradasyonu üzerine etkili faktör olduğu saptanmıştır. Ayrıca depolama sıcaklık derecesi ve süresi antosiyaninlerin stabilitesi üzerine önemli düzeyde etkide bulunmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Bekir Cemeroğlu Bu kişi benim

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Cemeroğlu, B. ., & Artık, N. . (1990). Isıl İşlem ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi. Gıda, 15(1).
AMA Cemeroğlu B, Artık N. Isıl İşlem ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi. GIDA. Şubat 1990;15(1).
Chicago Cemeroğlu, Bekir, ve Nevzat Artık. “Isıl İşlem Ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi”. Gıda 15, sy. 1 (Şubat 1990).
EndNote Cemeroğlu B, Artık N (01 Şubat 1990) Isıl İşlem ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi. Gıda 15 1
IEEE B. . Cemeroğlu ve N. . Artık, “Isıl İşlem ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi”, GIDA, c. 15, sy. 1, 1990.
ISNAD Cemeroğlu, Bekir - Artık, Nevzat. “Isıl İşlem Ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi”. Gıda 15/1 (Şubat 1990).
JAMA Cemeroğlu B, Artık N. Isıl İşlem ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi. GIDA. 1990;15.
MLA Cemeroğlu, Bekir ve Nevzat Artık. “Isıl İşlem Ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi”. Gıda, c. 15, sy. 1, 1990.
Vancouver Cemeroğlu B, Artık N. Isıl İşlem ve Depolama Koşullarının Nar Antosiyaninleri Ürerine Etkisi. GIDA. 1990;15(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/