KOSGEB Burdur Sinerji Merkez Yöneticisi olarak 2005 - 2008 yıllarında görev yapan SARITAŞ, 2008 - 2012 yıllarında Akdeniz Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak, 2012 – 2020 yılları arasında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmış ve 2020 yılından itibaren de Doçent olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde görev yapmaktadır.
Farklı üniversiteler bünyesinde Rektör Danışmanlığı, Senatörlük, Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri, Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkez Müdürlüğü görevlerinde de bulunmuştur. Devam eden diğer görevlerinin yanında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rekabet ve İnovasyon Merkezi (REKMER) Müdürlüğü görevini de yürütmektedir.
Üniversitedeki görevlerinin yanında, TBMM Milletvekili Danışmanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi Sorumluluğu, ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü, Burdur Kent Konseyi Ekonomik ve Sosyal Gelişme Grubu Başkanlığı ve MAKÜ – BAKA Teknokenti kurulumun da görev yapmış olan SARITAŞ, üniversite içinde ve dışında birçok kurulda da yer almış ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır Ayrıca, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığında da çeşitli yurtdışı görevlerinde bulunmuştur.
Birincisi Burdur’da yapılan Uluslararası Ticaret Kongresi (UTİK 2014) Düzenleme Komitesi Başkanlığı yapan SARITAŞ, 2014 yılında Yunus Emre Enstitüsü davetlisi olarak Arnavutluk’ta “Mehmet Akif’in Siyasi Yönü” ve Macaristan’da Erasmus Değişim Programı kapsamında “Expo 2016 Antalya” konularında seminer vermiştir. Üniversitede Akademik danışmanlığını yaptığı ÜNİAK ve GEBİR (Gelişme ve Geliştirme Topluluğu) öğrenci topluluğu ile birçok aktivite ve 2 ulusal kongre organize etmiştir.
Pazarlama alanında Doçent olan SARITAŞ, Pazarlama, Markalaşma, Girişimcilik, Strateji Geliştirme, Proje Yönetimi, Sosyal Medya, Sektörel Kümelenme, Devlet Teşvikleri ve Aile İşletmelerinde Yönetim konuşlarında çalışmalar yapmış, birçok firma ve STK’ya danışmanlık ve eğitim hizmetinde de bulunmuştur. Türkiye’nin birçok ilinde 100’e yakın eğitim ve konferans veren SARITAŞ, Batı Akdeniz Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları’nın tamamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı dâhil birçok Kamu Kurum ve Kuruluşunda KOBİ’lere, girişimcilere ve gençlere yönelik eğitim, seminer ve konferans vermiştir.
1981 Yılında Ankara - Şereflikoçhisar’da doğan Ahmet SARITAŞ, ilk ve orta öğrenimi Antalya’da tamamladıktan sonra, 2003 yılında Akdeniz Üniversitesi İİBF İşletme bölümünden onur öğrencisi olarak lisans, 2007 yılında yine aynı üniversitede yüksek lisans, 2012 yılında Süleyman Demirel Üniversitesinde doktora eğitimini tamamlamıştır. İngilizce bilen SARITAŞ’ın, çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış köşe yazıları ve çok sayıda bilimsel proje, makale ve tebliğleri ile kitap yazarlıkları bulunmaktadır.
Ali Kerem İngeç, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Halkla İlişkiler Anabilim Dalında almıştır. 2018 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde halen Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. İletişim ve medya çalışmaları, yeni medya ve halkla ilişkiler teorisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Lisans ve Lisansüstü öğrenimini Uludağ Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. 1996-2005 yılları arasında Uludağ Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2008 yılında “Sosyal Politika” Bilim dalında Doçent unvanı aldı. 2011 yılında Uludağ Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim dalına Doçent, 2014 yılında da Profesör olarak atanmıştır.
Aşkın Keser'in “Çalışma Psikolojisi”, “Örgütsel Davranış”, “Çalışma Yaşamında Motivasyon” ve “Çalışma Yaşamında Kariyer” isimli kitapları bulunmaktadır. Akademik ilgi alanları; “Çalışma Yaşamında Motivasyon”, “İş-Yaşam Tatmini”, “Stres ve Tükenmişlik”, “Çaba-Ödül Dengesizliği” ve “Orta Yaş ve Üstü İşsizlerin İş Arama Davranışları”, “Uzaktan Çalışma’da Stres Faktörleri”.
Temmuz 2015- Eylül 2015 tarihleri arasında Yeni Zelanda'da Otago Üniversitesi'nde İşletme Bölünü’nde, Eylül 2018-Mart 2019 tarihleri arasında Almanya’da Giessen Justus Liebig Üniversitesi Psikoloji Fakültesi, Çalışma ve Örgüt Psikolojisi Bölümü'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Halen Uludağ Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Ana Bilim Dalında Profesör olarak görev yapmaktadır.
1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1993’te Yüksek Lisansını tamamladı. Aynı yıl stajını tamamladığı hâkimlik mesleğine başladı.
1997-2018 yılları arasında Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlıkta Genel Müdür Yardımcılığı, 1. Hukuk Müşavirliği, Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Başkanlığı yaptı (2014-2018).
Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO) (2004-2010) ile Terörle Mücadelede Uzmanlar Komitesi’nde (CODEXTER) (2011-2014) Türkiye’yi temsil etti. İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız ve Daimi İnsan Hakları Komisyonu üyeliğinde bulundu (2012-2018). AHİM’de ad-hoc yargıç olarak görev aldı (2018-2022).
2011 yılında doktor, 2017 yılında ise Genel Kamu Hukuku alanında doçent oldu. 2018-2021 yılları arasında Anayasa Mahkemesinde raportör-hâkim olarak görev yaptı. Bu görevinin yanı sıra misafir öğretim üyesi olarak AYBÜ ve ASBÜ Hukuk Fakültelerinde Genel Kamu Hukuku ve Anayasa Hukuku dersleri verdi.
2021 yılında hâkimlik mesleğinden emekli olarak Ankara Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeliğine geçti.
2023 yılında Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalında Profesör Öğretim üyesi oldu. Ankara Medipol Üniversitesinde, “Genel Kamu Hukuku”, “Yargı Etiği”, “Türk Yargı Sistemi”, "Temel Hukuk", “Medeniyet Estetiği”, İnsan Hakları Hukuku, Yapay Zekâ ve Hukuk ile AYBÜ Hukuk Fakültesinde “Hukuk ve Ahlak” dersleri vermektedir. Aynı zamanda Ankara Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.
Bazıları İngilizce ve Fransızca olmak üzere, elliyi aşkın yayınlanmış kitabı olup Fransızca, İngilizce, Arapça ve İspanyolca bilmektedir.
Lisans eğitimi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Yüksek Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalından, doktora derecesini Marmara Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalından aldı. Karşılaştırmalı siyaset ve Türk siyasal hayatı konularında çalışmakta ve bu alanlarda yayımlanmış çok sayıda bilimsel makale ve kitabı bulunmaktadır. Çalışmalarında ağırlıklı olarak siyasal sistemler ve Sovyet sonrası coğrafyada siyasal sistemlerin dönüşümü üzerinde durmaktadır. 2003 yılında YÖK bursu ile Kazakistan ve Kırgızistan’da bir araştırma projesinin yöneticiliğini yürütmüş, 2007 yılında ABD Indiana Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev yapmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeliği, İktisat Fakültesi Dekanlığı ve aynı üniversitede Rektör Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.
Oğuz Göksu, 1989’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü 2012’de birlikte tamamlayarak çift anadal yaptı ve bu süreçte pedagojik formasyon eğitimi de aldı. Eylül 2012'de Gaziantep Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 2013-2016 arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde çalışmalarını sürdürdü. Haziran 2014’te İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisansını "Siyasal İletişim Uygulamalarında Siyasal Kültürün Rolü" başlıklı teziyle tamamladı. Bu tez 2015 yılında 4. Sosyal Bilimler Teşvik Yarışmasında tez kategorisinde 2.lik ile ödüllendirildi. Ocak 2018’de İstanbul Üniversitesi’nde "Siyasal İktidar İnşasında Lider Olgusu: Lider Tipolojileri Bağlamında Recep Tayyip Erdoğan İncelemesi" başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. Gaziantep Üniversitesi'nde Ocak 2019'da Dr. Öğr. Üyeliğine atandı. Haziran 2020'de İletişim Çalışmaları bilim alanında Doçent unvanını almaya hak kazandı. Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesidir.
Çalışma alanları; siyasal iletişim ve siyasal liderlik, kamu diplomasisi, algı yönetimi, sosyal medya, spor iletişimi. Göksu, ulusal ve uluslararası 9 kitap, 16 makale, 16 bildiri, 25 kitap bölümü yayınladı, 1 Erasmus+ projesinde yürütücülük yaptı ve 2 ulusal projede görev aldı. Ocak 2018-2020 döneminde KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketinin Gaziantep il sorumlusu olarak çalıştı.
Aralık 2019-Ekim 2022 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında görev yaptı. Temmuz 2021'de TRT Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
Yapay Zeka Politikaları Derneği Danışma Kurulu ve Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Denetleme Kurulu üyesidir.
Prof. Dr. H. Yunus TAŞ, 1969 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Lisans öğrenimini, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde 1992 yılında tamamlamıştır. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında, yüksek lisansını ve 2009 yıllında ise yine İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında “Avrupa Birliği ve Türkiye’de Ekonomik ve sosyal Rolleri Açısından KOBİLER” isimli tezi ile Doktorasını tamamlayarak Dr. unvanını aldı.
1996 yılında, Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamış ve bir süre Bilgisayarlı Muhasebe Program Başkanlığı yapmıştır.2010 yılında Yalova Üniversitesine Yrd. Doçent olarak atanmıştır. Üniversiteler Arası Kurul tarafından 2013 yılında “Sosyal Politika” alanında Doçent Unvanını almış ve 20019 yılında ise Profesör olarak atanmıştır. Halen Yalova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Profesör olarak çalışan H. Yunus TAŞ’ın, İstihdam ve İşsizlik, Kuşaklar (X,Y, Z), Endüstri 4.0, Göç, Girişimcilik ve KOBİ’ler alanında birçok Makale, Bildiri ve Kitap gibi akademik yayınları bulunmaktadır. Profesör TAŞ, Halen Yalova Üniversitesi, İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.
İlk ve orta eğitimini Antalya'da tamamlayan Sezai ÖZTOP, lise eğitimini İstanbul'da almış, lisans derecesini Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi'nde Yönetim Bilimleri alanında alarak bilim uzmanı olmuş, doktora eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında almıştır. Önce Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. 2020 yılında doçent unvanını almış ve 2021 itibariyle İstanbul Medeniyet Üniversitesine geçmiştir. Yönetim ve organizasyon, kamu yönetimi, yerel yönetimler, stratejik yönetim, insan kaynakları yönetimi ve değişim yönetimi alanlarında birçok yayını bulunmaktadır. Ayrıca, Strategic Public Management Journal ve Medeniyet Araştırmaları Dergisi'nde editörlük görevlerinde bulunmuştur.