BibTex RIS Kaynak Göster

Prunella L. Türlerinin Kimyasal Bileşikleri ve Biyolojik Aktiviteleri

Yıl 2008, Sayı: 1, 93 - 116, 01.01.2008

Öz

Lamiaceae familyasında yer alan, özellikle Uzakdoğu ülkelerinde halk ilacı olarak kullanılan ve patentli preparatları bulunan Prunella L. türleri fitokimyasal ve biyolojik aktiviteleri yönünden araştırılmıştır. Prunella türleri arasında özellikle P. vulgaris L. üzerinde pek çok çalışma yapılmıştır. Bu derlemede, Prunella türlerinin kimyasal bileşikleri, halk arasındaki kullanılışları ve biyolojik aktivite çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir.

Chemical Constituents and Biological Activities of Prunella L. Species

Yıl 2008, Sayı: 1, 93 - 116, 01.01.2008

Öz

Prunella L. species from Lamiaceae family which have been used in traditional medicine particularly in far eastern countries and have had patented preparations. The phytochemical and biological activities of these have been searched. Among the Prunella species, a lot of studies have been carried out on P. vulgaris L.. In this review, information has been given about chemical constituents, utilizations traditional medicine and biological activity studies of the Prunella species.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Jehad H. Ahmed Bu kişi benim

Nurten Ezer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Sayı: 1

Kaynak Göster

Vancouver Ahmed JH, Ezer N. Prunella L. Türlerinin Kimyasal Bileşikleri ve Biyolojik Aktiviteleri. HUJPHARM. 2008(1):93-116.