Cilt: 13 Sayı: 3, 12.12.2021

Yıl: 2021

Makaleler

Sponsörlüğü Ekonometrik Araştırmalar Derneği tarafından yapılan ve dört ayda bir çıkmakta olan International Econometric Review (IER) uluslararası bağımsız açık erişim bir dergidir. IER, EconLit, EBSCOhost, RePEc, Sobiad ve Ulrich endekslerine dahildir. 

IER, kestirim, hipotez test etme, öngörüm ve politika analizleri gibi konuları kapsayan, ekonomi ve ilgili konularda geniş bir yelpazesi olan problemler için geliştirilmiş olan yeni ekonometrik teknileri içeren makaleleri yayınlamayı hedeflemektedir. Bu yeni teknikleri kullanmakta olan uygulama makaleleri de dergimiz tarafından memnuniyetle karşılanacaktır. Uygulama makaleleri açısından IER, ekonometrik tekniklerin dikkatli ve özenli uygulanmış olmasına ve sonuçların da yine dikkatli ve özenli yorumlanmış olmasına dikkat etmektedir. Ayrıca, yapılmış olan amprik çalışmaların tekrar edilebilirliği noktasına önem verilmektedir. Dolayısıyla, sonuçları tekrar elde etmek üzere okuyucu, editor ya da hakem tarafından, makalelerini göndermiş olan yazarlara, veri seti ve kullanılan bilgisayar programı ile ilgili bir istek gelmesi halinde yazarların bunları temin etmesi beklenmektedir.

Makaleler İngilizce ve word dosyası olarak yazılmış olmalıdır ve DergiPark sistemi (http://dergipark.gov.tr/ier) üzerinden ulaştırılmalıdır. İletilerin ilk şekli, Örnek Metin de verildiği gibi olmalıdır.

ETİK İLKELER VE YAYIN POLİTİKASI


Dergimize gönderilen tüm çalışmalar, kendi alanlarında uzman en az iki hakem tarafından değerlendirilir. Değerlendirme süreci iki taraflı kör hakemlik ilkelerine tabidir. Çalışmanın yayını konusundaki nihai karar editörler tarafından hakem raporları dikkate alınarak verilir.
Dergiye gönderilen çalışmalar orijinal olmalı ve başka bir dergide değerlendirme sürecinde olmamalıdır. Gönderilen bir çalışmanın değerlendirme sürecine girebilmesi için aşağıdaki kriterlere uyması gerekir. Başvuru kriterlerini karşılamayan çalışmalar derginin yazı işleri tarafından değerlendirmeye girmeden, reddedilir.


A) Yazarlık
Çalışmalarda, "hayalet yazarlık" ve "hediye yazarlık" olmaz. Bunun için iletişimde bulunulacak yazar, tüm diğer yazarların katkısını gönderi metninde belirtmelidir. Yazarların üstlendiği görevler arasında veri toplama, ampirik analiz, inceleme ve düzenleme gibi birden fazla rol bulunabilir.


B) Çıkar Çatışması
Yazarlar, gönderi metninde çalışmayla ilgili çıkar çatışması yaşadığı ya da yaşayabileceği tüm kişileri veya kuruluşları belirtmelidir. Çıkar çatışması çalışmanın değerlendirilmesini ya da yayımlanmasını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilecek kişisel ya da mali ilişkilerden kaynaklı olabilmektedir.


C) Düzeltmeler, Açıklamalar ve Geri Çekmeler
International Econometric Review dergisi, gerektiğinde yayımlanan çalışmalar hakkında düzeltmeler, açıklamalar, geri çekmeler ve özürler yayınlayabilir. Ayrıca etik konuları ihlal ettiği tespit edilen çalışmalar derginin veri tabanından çıkarılabilir veya geri çekilebilir.


D) İntihal
"Kendinden intihal" veya "yanlış alıntı" da dahil olmak üzere intihal, bilim ilkelerinin ciddi bir ihlalidir. Bu tür etik ihlaller derginin yayın politkası gereği kesinlikle kabul edilemez. Dergimiz, makalelerin benzerlik oranını belirlemek için Crossref Benzerlik Kontrolü (iThenticate ve / veya Turnitin tarafından sağlanır) yazılımını kullanır. Bir çalışmanın hakem sürecine girebilmesi için benzerlik oranının toplamda %30'dan az olması ve tek bir kaynakla benzerlik oranının da %1'den daha yüksek olmaması gerekir.


E) Klinik Araştırmalar ve Hayvan Araştırmaları
International Econometric Review dergisi klinik araştırmalar ve hayvan araştırmalarıyla ilgili çalışmaları kabul etmemektedir.

Bu dergiye yapılan başvurularda hiçbir ücret alınmamaktadır.