Gastrodiplomasi, mutfak sanatlarının bir ulusun markalaşmasına katkıda bulunması ve yabancı ülkelerin vatandaşları ve farklı kültürlerle bağlantılar kurmak ve geliştirmek için güçlü bir kamu diplomasisi strateji olarak kullanılmaktadır. Mutfak diplomasisi olarak da bilinen gastrodiplomasi, bir ülkenin mutfak kültürünü ve mutfak sanatlarını kullanarak diğer ülkelerle olumlu bir iletişim ortamını tesis etmeyi amaçlamaktadır. Bu noktada çalışma gastrodiplomasi ve ulus markalaşması çerçevesinde, bir ulusun ayırt edici niteliklerini ön plana çıkaracak gastronomi deneyimlerine odaklanmaktadır. Çalışma, gezginlerin gastronomi deneyimlerine odaklanan Carmen Antón'un "mutfak deneyimi" kavramına atıfta bulunarak; 28 Şubat - 4 Mart 2022 tarihleri arasında İspanya'da gerçekleştirilen akademik değişim programı dahilindeki mutfak deneyimlerini incelemektedir. Sonuç olarak, mutfak deneyiminin İspanya'nın ulus markalaşmasına ve gastrodiplomasisine nasıl katkıda bulunduğu ortaya konulmaktadır.
Mutfak Diplomasisi Mutfak Deneyimi Gastrodiplomasi Ulus Markalaşması Kamu Diplomasisi
It is utilized by governments as a potent strategy for building and cultivating contacts with other countries and cultures, as well as contributing to nation branding through gastrodiplomacy, culinary arts, and public diplomacy. Within the framework of public diplomacy, gastrodiplomacy—also known as culinary diplomacy—can be characterized as the transfer of culture through the kitchen. In the context of gastrodiplomacy and nation branding, the study focuses on gastronomic experiences that highlight the distinctive qualities of a nation. The article will also refer to the work of Carmen Antón, which emphasizes the term 'culinary experience' to discuss the concept and focuses on travelers' unforgettable gastronomy experiences. The study examines the culinary experiences of academics from several countries in Spain between February 28 and March 4, 2022. Consequently, it aims to establish how the culinary experience contributes to Spain's nation branding and gastrodiplomacy.
Culinary Diplomacy Culinary Experience Gastrodiplomacy Nation Branding Public Diplomacy
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Çok Kültürlü ve Kültürlerarası Çalışmalar |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 31 Ekim 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 31 Ekim 2024 |
Kabul Tarihi | 6 Eylül 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 11 Sayı: 2 |
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. |
---|