Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Ömer Miraç Yaman, Apaçi gençlik. Gençlerin toplumsal davranış ve yönelimleri: İstanbul’da “Apaçi” altkültür grupları üzerine nitel bir çalışma, İstanbul: Açılım Kitap, 2013, 429 s.

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 7, 245 - 247, 01.06.2014

Öz

Geçen yıl “Ergenlik Psikolojisi” dersinde gençlik kültürü kavramını tartışırken öğrencilerime Türkiyede’de Batı’dakine benzer gençlik altkültürleri olup olmadığını sorduğumda, kendi aralarında gülüşerek “apaçiler” yanıtını verdiler. Apaçilerin kim olduklarını, nasıl bir kültürü ve bireyleri ifade ettiğini sorduğumdaysa saç biçimlerinden, giysilerinden, arabesk-rap olarak tanımladıkları müzik türünden, danslarından, hâl ve tavırlarından örnekler verdiler. O tartışma içerisinde Apaçinin kim olduğunu tam olarak tanımlayamasak da bu gençlerin alt sınıftan geldikleri, yoksul semtlerde yaşadıkları ve bir arayış içinde oldukları konusunda ortak bir gözlemin olduğunu söyleyebilirim. Derste yaptığımız Apaçi gençler tartışması, bu konuyla ilgili araştırmalara ne denli ihtiyaç duyulduğu saptamasıyla noktalandı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sosyoloji, Psikoloji
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

İlkay Demir

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 4 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Demir, İ. (2014). Ömer Miraç Yaman, Apaçi gençlik. Gençlerin toplumsal davranış ve yönelimleri: İstanbul’da “Apaçi” altkültür grupları üzerine nitel bir çalışma, İstanbul: Açılım Kitap, 2013, 429 s. İnsan Ve Toplum, 4(7), 245-247.