BibTex RIS Kaynak Göster

İPEK KUŞAK

Yıl 2011, Sayı: 43, 43 - 52, 26.12.2011

Öz

ÖZET
Balkanlar'dan itibaren Doğu Türkistan'ın doğu hududuna ve Sakaeline kadar bütün olan Türk coğrafyasına bir tek şal örtülmelidir. Bu şalın üstünden geçecek bir İpek Kuşak tesis edilmelidir. Bu kuşak siyasî bir kuşaktır ve iktisadî bir kuşaktır.
Kuşağın doğu ucunda Japonya, batı ucunda Türkiye vardır. Güneydoğu Asya (Endonezya, Malezya, Filipinler…), Japonya, Kore (Güney ve Kuzey Kore), Moğolistan, Sakaeli, Doğu Türkistan, Batı Türkistan (Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan), Afganistan, Pakistan, Azerbaycan (Kuzey ve Güney) Kuzey Kafkasya, İdil-Ural Cumhuriyetleri, (Çuvaşistan, Tataristan, Başkurdistan), Kırım, Gökoğuzeli ve Balkanlar, Kıbrıs, Kuzey Irak (Kerkük)'ü saracak bu kuşak siyasî ve iktisadî bir İpek Kuşak olarak dünyanın barış ve huzurunu, istikrar ve güvenliğini sağlayacaktır.
Çin nüfusunun Moğolistan'a ve Türk Cumhuriyetlerine doğru taşma istikametinde gelişen basıncını durduracaktır. Rusya'nın yeniden Türklere yönelmesi ve muhtemel sömürgeci emellerini frenleyecektir. İktisadi bir bütünlük doğacaktır. Kendi kaderine fazlasıyla yeterli tabii kaynaklarla kesiksiz üretim sağlanabilecektir. Emek ve sermayeden birinin yetersizliği veya bolluğunun doğurduğu problemler ortadan kalkacak ve emek sermaye dengesi sağlanacaktır. Teknoloji ve insan gücü yetersizliğiyle kıvranan bölgelerin problemleri sona erecektir. Şimdi Türkiye'ye düşen bu İpek Kuşağı gerçekleştirmektir ve Japonlar İpek Yolu filmini bu maksatla çevirmişlerdir.
Anahtar Kelimeler: Türk Dünyası, İpek Kuşak.
ABSTRACT
It should be veilt with a single shawl from the Balkans to the eastern border of East Turkistan and to the whole of the Turkish geography Sakha. The real silk zone will be established on the wrapper. This zone is a region both economically and politically.
* İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı

There is the end of the far east Japan and there is end of the western, Turkey. The zone that including Southeast Asia (Indonesia, Malaysia, the Philippines, ...), Japan, Korea (South and North Korea), Mongolia, Sakha, Eastern Turkestan, West Turkistan (Kazakhstan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan), Afghanistan, Pakistan, Azerbaijan (North and South) in the North Caucasus, Volga-Ural republics, (Chuvash, Tatarstan, Bashkortostan), Crimea, Gokoghuzi and the Balkans, Cyprus, Northern Iraq (Kirkuk) will embrace political and economic peace and the peace of the world as a Silk Zone, and provide security.
This zone will stop the overflow growing pressure of China's population towards Mongolia and the Turkish Republics. Russia's imperial likely ambitions will be restrained and their facing towards Turks. Economic integration will arise. Continuous production will be provided with the natural resources. Labor and capital of one of the problems caused by lack or abundance of the balance of capital and labor will be eliminated. Problems of the lack of technology and manpower will end up in the zone. Now the task of the Turkey is to realize silk zone and in order to realize this aim Japanese made this documentary film.
Key Words: Turkic World, The Silk Zone.

Yıl 2011, Sayı: 43, 43 - 52, 26.12.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Turan Yazgan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Aralık 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 43

Kaynak Göster

APA Yazgan, T. (2011). İPEK KUŞAK. Istanbul Journal of Sociological Studies(43), 43-52.
AMA Yazgan T. İPEK KUŞAK. Istanbul Journal of Sociological Studies. Aralık 2011;(43):43-52.
Chicago Yazgan, Turan. “İPEK KUŞAK”. Istanbul Journal of Sociological Studies, sy. 43 (Aralık 2011): 43-52.
EndNote Yazgan T (01 Aralık 2011) İPEK KUŞAK. Istanbul Journal of Sociological Studies 43 43–52.
IEEE T. Yazgan, “İPEK KUŞAK”, Istanbul Journal of Sociological Studies, sy. 43, ss. 43–52, Aralık 2011.
ISNAD Yazgan, Turan. “İPEK KUŞAK”. Istanbul Journal of Sociological Studies 43 (Aralık 2011), 43-52.
JAMA Yazgan T. İPEK KUŞAK. Istanbul Journal of Sociological Studies. 2011;:43–52.
MLA Yazgan, Turan. “İPEK KUŞAK”. Istanbul Journal of Sociological Studies, sy. 43, 2011, ss. 43-52.
Vancouver Yazgan T. İPEK KUŞAK. Istanbul Journal of Sociological Studies. 2011(43):43-52.