Objective: Cultivation location and maturity levels could affect Muntingia calabura's bioactive compounds and biological activities. The present investigation evaluated two different maturity stages (young and ripened) of Indonesian M. calabura on their phytochemical constituents (total phenolic [TP] and total flavonoid [TF]), antioxidant activity, and nutrition composition.
Material and Method: The TP and TF were measured using the Folin-Ciocalteau reagent and ammonium chloride (AlCl3). Antioxidant activity was evaluated using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2′-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic) acid (ABTS). Nutrition composition: total soluble solids (TSS) were determined by the gravimetric method; soluble sugars used anthrone-sulfuric acid colorimetric assays; and vitamin C established 2,6-dichloroindophenol (DCIP) titration.
Result and Discussion: The ripened fruit presented the most potent antioxidant activity. DPPH and ABTS IC50 values were 28.38 ± 0.84 µg/ml and 29.92 ± 3.05 µg/ml, respectively. In contrast, the young fruit exhibited the highest TP (56.85 ± 1.08 mg/g GAE) and TF (8.45 ± 0.65 mg QE). Our findings additionally suggested that ripened fruit was a good source of nutrients, such as soluble sugar (SS; 12.34 ± 0.76%) and vitamin C (21.88 ± 2.73 mg/g).
The authors declare that ethics committee approval is not required for this study.
None
The authors wish to give thanks to Almarisah Madani University, South Sulawesi, Indonesia, given a research laboratory to carry out this work.
Amaç: Yetiştirme yeri ve olgunluk seviyeleri, Muntingia calabura'nın biyoaktif bileşenlerini ve biyolojik aktivitelerini etkileyebilir. Bu çalışmada, Endonezya'da yetiştirilen M. calabura'nın iki farklı olgunluk aşaması (genç ve olgun) fitokimyasal bileşenleri (toplam fenolik [TP] ve toplam flavonoid [TF]), antioksidan aktivitesi ve besin kompozisyonu açısından değerlendirildi.
Gereç ve Yöntem: TP ve TF, Folin-Ciocalteau reaktifi ve amonyum klorür (AlCl3) kullanılarak ölçüldü. Antioksidan aktivitesi, 2,2-difenil-1-pikrilhidrazil (DPPH) ve 2,2′-azino-bis(3-etilbenzotiyazolin-6-sülfonik) asit (ABTS) kullanılarak değerlendirildi. Besin kompozisyonu: toplam çözünür katılar (TSS) gravimetrik yöntemle; çözünür şekerler, antron-sülfürik asit kolorimetrik testleri ile; ve vitamin C, 2,6-dikloroindofenol (DCIP) titrasyonu ile belirlendi.
Sonuç ve Tartışma: Olgunlaşmış meyve, en güçlü antioksidan aktiviteyi gösterdi. DPPH ve ABTS IC50 değerleri sırasıyla 28.38 ± 0.84 µg/ml ve 29.92 ± 3.05 µg/ml idi. Buna karşılık, genç meyve en yüksek TP (56.85 ± 1.08 mg/g GAE) ve TF (8.45 ± 0.65 mg QE) değerlerini gösterdi. Bulgularımız ayrıca, olgunlaşmış meyvenin çözünür şeker (SS; %12.34 ± 0.76) ve vitamin C (21.88 ± 2.73 mg/g) gibi besinlerin iyi bir kaynağı olduğunu öne sürdü.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Farmakognozi, Farmasotik Botanik |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 14 Temmuz 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 10 Eylül 2024 |
Gönderilme Tarihi | 15 Mart 2024 |
Kabul Tarihi | 20 Haziran 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 |
Kapsam ve Amaç
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.