BibTex RIS Kaynak Göster

OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir olgu nedeni ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A case report

Yıl 1991, Cilt: 25 Sayı: 2, 74 - 77, 29.06.2012

Öz

Anahtar sözcükler:

ODD sendromu, pulpa taşları, Mpodoııti, mine hipoplazisi

ODD

sendromu mikroflalml,

 

İris anomalileri, ince bir burun ve hipoplastik burun kanatları, el ve ayak parmaklarında sindaktili ve ağır rr*ne hipoplazlleri ile karakterize bir sendromdur. Bir olgu nedeni ile bu sendrom klinik ve radyolojik açıdan incelenmiş, aynı zamanda dişler histolojik olarak değerlendirilmiştir. Ağır hipodonti ve diş doku anomalileri gösteren olgunun tedavisi açıklanmış ve tartışılmıştır.

Key words: ODD syndrome, pulp stones, hypodontia, enamel hypoplasia

ODD syndrome is a combination of microphtalmia, iris anomalies, thin nose without alar flare, Jinger and toe anomalies including syndactyly and gross enamel hyopplasia. A new case of oculodentodigitaifODD) syndrome is reported. The clinicaljeatures are discussed and the development of the characteristic facialappearance and teeth are illustrated.

The threatment of the patient with severe hypodontia and tooth anomalies is explained and discussed.

Yıl 1991, Cilt: 25 Sayı: 2, 74 - 77, 29.06.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Olgu Sunumları / Case Reports
Yazarlar

İşın Ulukapı Bu kişi benim

Nüket Sandallı Bu kişi benim

Necat Tuncer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Haziran 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ulukapı, İ., Sandallı, N., & Tuncer, N. (2012). OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir olgu nedeni ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A case report. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, 25(2), 74-77.
AMA Ulukapı İ, Sandallı N, Tuncer N. OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir olgu nedeni ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A case report. J Istanbul Univ Fac Dent. Haziran 2012;25(2):74-77.
Chicago Ulukapı, İşın, Nüket Sandallı, ve Necat Tuncer. “OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir Olgu Nedeni Ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A Case Report”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25, sy. 2 (Haziran 2012): 74-77.
EndNote Ulukapı İ, Sandallı N, Tuncer N (01 Haziran 2012) OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir olgu nedeni ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A case report. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25 2 74–77.
IEEE İ. Ulukapı, N. Sandallı, ve N. Tuncer, “OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir olgu nedeni ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A case report”, J Istanbul Univ Fac Dent, c. 25, sy. 2, ss. 74–77, 2012.
ISNAD Ulukapı, İşın vd. “OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir Olgu Nedeni Ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A Case Report”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25/2 (Haziran 2012), 74-77.
JAMA Ulukapı İ, Sandallı N, Tuncer N. OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir olgu nedeni ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A case report. J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;25:74–77.
MLA Ulukapı, İşın vd. “OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir Olgu Nedeni Ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A Case Report”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, c. 25, sy. 2, 2012, ss. 74-77.
Vancouver Ulukapı İ, Sandallı N, Tuncer N. OCULO-DENTO-OSSEOUS DİSPLAZİ (OCULO DENTO DIGITAL SENDROM) Bir olgu nedeni ile OCULO-DENTO-OSSEOUS DYSPLASIA (OCULO DENTO DIGITAL SYNDROME) A case report. J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;25(2):74-7.