BibTex RIS Kaynak Göster

GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi)

Yıl 1996, Cilt: 30 Sayı: 4, 179 - 185, 08.08.2012

Öz

Özet

İmplant yerleştirilmesi düşünülen bölgelerdeki yeterli kemik kalınlığı üst yapı protezlerinin uzun ömürlü olmasını sağlayan en önemli faktördür. Bu ilkeden hareket eden implant ekibi radyolojik teşhis safhasında genellikle kemik defekti ve rezorbisyonunım hiç olmadığı bölgeleri seçmek yolunda hareket ederler. Ancak bazı vakalarda lokal kemik def ektlerinin olduğu bölgelerde yönlendirilmiş doku regenerasyonu (GTR) membranları kullanılarak kemik hacminin arttırılması ve defektli kısmın regenere edilmesi yoluna gidilir. Bu şekilde, implant yerleştirmeye uygun kemik hacmi ve osseointegrasyon için uygun spongioz kemik elde edilir.

GTR tekniği ismi verilen bu metotta iki tür membran kullanılır:

1 - Rezorhe olmayan GTR membranları,

2 - Rezorbe olabilen GTR membranları.

Rezorbe olabilen GTR membranlarmın avantajı yerleştirilen membranm regenerasyon bittikten sonra yeniden çıkarılmasına ihtiyaç olmamasıdır. Sunduğumuz bu olguda implant uygulamaya karar verdiğimiz lokal kemik defekti bulunan bölgeye tam rezorbe olabilen GTR membranlarmın yerleştirildiği seansta implantı da yerleştirmeyi amaçladık. Biofıx GTR membranı ile Bone Fit implantı tek operasyonda kombine olarak kullanıldı. 6 aylık regenerasyon süresinin bitiminde kemiğin hacımsal olarak büyüme gösterdiği, implant osseointegrasyonunun da tamamlandıı

Bazı vakalarda, kemik defekti olan bölgeye Bioftx GTR membranı-biocoral biomateryali ve Bone Fit implantı futturu tek bir operasyonla yerleştirildi. 6 aylık iyileşme periyodunun sonunda alman radyografilerde, kemik defektinin regenere olduğu, bu bölgedeki kemik hacminin yeterince büyüdüğü, implant füturunun osseointegrasyonunun da aynı zamanda tamamlandığı radyografik olarak tesbit edildi, aynı yöntem kullanılarak yapılan 7 vakanın 3 tanesi 3 yıllık, 4 tanesi 1 yıllık takip sürecindedir.

Anahtar sözcükler: Kemik rejenerasyonu, rezorbe olabilen GTR-membranları

THE USE OF ENDOSSEOUSIMPIANTS WITH GTR MEMBRANE AND BIOMA TERIAL FOR CREST WHICH HAVE LARGE BONE DEFECTS (A case report)

Abstract

In some cases, where local bone defects are present the volume oftJie bone con be improved and tfie defect area can be regenerated by the use of GTR membranes. By this method the tight volume and the rigfit quality of bone can be obtained.

For die GTR technique, two kinds of membranes can be utilized:

1 - Non-resorbable GTR membranes,

2 -Resorbable GTR membranes.

In our cases, Hie implant fixtures were placed at the same visit together with resorbable GTR membranes to the defect areas. In 4 cases, Biqfix GTR membrane and Bone fit implants were used in combination during the sae surgery visit. At the and of 6 months regeneration period, it was observed radiographically that the bone improved volumetrically and osseointegration of the implant

Key words: Bone regeneration, resorbable GTR membranes.

vas completed. In 3 cases, Biofix GTR membrane, Biocoral btomaterial and Bo-nefit implant fixtures were placed at the same visit to the defect area. At tiie end of the 6 months period, it was seen radiographically die defect was regenerated, the volume of the bone was satisfactory and the osseointegration of the implant-fixture was complated.
radiografİk

olarak tesbit edildi.

 

Yıl 1996, Cilt: 30 Sayı: 4, 179 - 185, 08.08.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırmalar / Original Articles
Yazarlar

Murat Aydın Bu kişi benim

Osman Gümrü Bu kişi benim

Çetin Kasapoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 8 Ağustos 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 30 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Aydın, M., Gümrü, O., & Kasapoğlu, Ç. (2012). GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi). Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, 30(4), 179-185.
AMA Aydın M, Gümrü O, Kasapoğlu Ç. GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi). J Istanbul Univ Fac Dent. Ağustos 2012;30(4):179-185.
Chicago Aydın, Murat, Osman Gümrü, ve Çetin Kasapoğlu. “GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi)”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 30, sy. 4 (Ağustos 2012): 179-85.
EndNote Aydın M, Gümrü O, Kasapoğlu Ç (01 Ağustos 2012) GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi). Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 30 4 179–185.
IEEE M. Aydın, O. Gümrü, ve Ç. Kasapoğlu, “GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi)”, J Istanbul Univ Fac Dent, c. 30, sy. 4, ss. 179–185, 2012.
ISNAD Aydın, Murat vd. “GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi)”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 30/4 (Ağustos 2012), 179-185.
JAMA Aydın M, Gümrü O, Kasapoğlu Ç. GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi). J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;30:179–185.
MLA Aydın, Murat vd. “GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi)”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, c. 30, sy. 4, 2012, ss. 179-85.
Vancouver Aydın M, Gümrü O, Kasapoğlu Ç. GENİŞ KEMİK DEFEKTİ OLAN KR ETLERİ) E KEMİK İÇİ İMPIANTLARIN YÖNLENDİRİLMİŞ DOKU REJENERASYONU MEMBRANI VE Bİ O MATERYAL İLEBİRLİKTE KULLANIMI (Olgu Bildirimi). J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;30(4):179-85.