BibTex RIS Kaynak Göster

Hassasiyetin Tedavisinde lontoforez Metodunun kullanılması ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x)

Yıl 1972, Cilt: 6 Sayı: 1, 46 - 56, 14.06.2013

Öz

ÖZET

Bu araştırmada, aşırı kole hassasiyeti gösteren dişlerin tedavisinde, kliniğimizde daha önce kullanılan gümüş nitrat ve Dentoln Berna ile İontoforez kullanılarak 156 diş tedavisi edilımiş ve birbirlerine olan üstünlükleri araştırılmıştır.

Her üç rnetod için limit tedavi süresi 6 hafta kabul edilerek yapılan istatistik değerlendirmelerde sonuçlar karşılaştırıldığı takdirde en kısa zamanda gümüş nitrat'ın tesir ettiği fakat dişlerde renk değişikliğine sebep olduğu, kontoforez'in ikinci, Dentoin Berna'nın üçüncü sırayı aldığı görülmüştür.

 

İontoforezin ağrısız ve kolay tatbik edilişi yanında yan tesirlerinin olmayışı köle hassasiyetlerinde tedavi metodu olarak kullanılmasının uygun olacağı sonucunu ortaya çıkarmıştır.

SUMMARY

In this study; Silver Nitrate,Dention Berna and lontoforze techiques are used. 156 teeth are treated and are compared with each other.

Each method is used for a 6 weeks treatment. Statistical studies showed that silver Nitrate acts in the shortest time but it changes the color of the teeth; lontoforez carries second and Dentoin Berna carries third,lontoforez techique does not give pain, is applied easly and does not have any side effects; Therefore for cole sensitivity the lontoforez techique is the best way of treatment.

 

 

 

Yıl 1972, Cilt: 6 Sayı: 1, 46 - 56, 14.06.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırmalar / Original Articles
Yazarlar

Gönül Alpaslan Bu kişi benim

Yüksef Noras Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 14 Haziran 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1972 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Alpaslan, G., & Noras, Y. (2013). Hassasiyetin Tedavisinde lontoforez Metodunun kullanılması ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x). Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, 6(1), 46-56.
AMA Alpaslan G, Noras Y. Hassasiyetin Tedavisinde lontoforez Metodunun kullanılması ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x). J Istanbul Univ Fac Dent. Haziran 2013;6(1):46-56.
Chicago Alpaslan, Gönül, ve Yüksef Noras. “Hassasiyetin Tedavisinde Lontoforez Metodunun kullanılması Ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x)”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 6, sy. 1 (Haziran 2013): 46-56.
EndNote Alpaslan G, Noras Y (01 Haziran 2013) Hassasiyetin Tedavisinde lontoforez Metodunun kullanılması ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x). Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 6 1 46–56.
IEEE G. Alpaslan ve Y. Noras, “Hassasiyetin Tedavisinde lontoforez Metodunun kullanılması ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x)”, J Istanbul Univ Fac Dent, c. 6, sy. 1, ss. 46–56, 2013.
ISNAD Alpaslan, Gönül - Noras, Yüksef. “Hassasiyetin Tedavisinde Lontoforez Metodunun kullanılması Ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x)”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 6/1 (Haziran 2013), 46-56.
JAMA Alpaslan G, Noras Y. Hassasiyetin Tedavisinde lontoforez Metodunun kullanılması ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x). J Istanbul Univ Fac Dent. 2013;6:46–56.
MLA Alpaslan, Gönül ve Yüksef Noras. “Hassasiyetin Tedavisinde Lontoforez Metodunun kullanılması Ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x)”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, c. 6, sy. 1, 2013, ss. 46-56.
Vancouver Alpaslan G, Noras Y. Hassasiyetin Tedavisinde lontoforez Metodunun kullanılması ve diğer Medikamantöz Metodlarla Mukayeseli Tetkiki (x). J Istanbul Univ Fac Dent. 2013;6(1):46-5.