BibTex RIS Kaynak Göster

PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES.

Yıl 1992, Cilt: 26 Sayı: 1, 25 - 31, 01.08.2013

Öz

ÖZET

Endodontik tedavilerde karşılaşılabilecek sorunlardan birisi pulpa boşluğundaki tıkanmalardır. Bu araştırmamızda, pulpa boşluğunda görülebilecek hacimsel değişikliklerin nedenlerini ortaya koymaya çalıştık. Pulpa odasında görülebilecek yeni doku oluşumlarının tiplerini, hastalardan elde ettiğimiz histolojik kesitlerde inceledik. Bu oluşumlardan birçoğunun irregüler tipte dentin olduğu, ancak pulpada yer alan bağ dokusu hücrelerinin de çeşitli etkilerle kalsifiye olabilecekleri araştırmamızın bulguları arasında yer almaktadır. Bu tıkanmaların sorun yaratmaması için alınması gereken önlemler anlatılmıştır.

Anahtar sözcükler: Pulpa kalsifikasyonu, pulpa odası, pulpa odası daralması.

ABSTRACT

This study is planned to evaluate the reasons of pulp chamber calcifications. We determined five types of calcification factors about pulp chamber obliterations. In this study, 27 cases were examined histologically by light microscope. Many of these species were irregular dentin. Travma, kidney deficiency, chronic infections of pulp, senility and some other systemic disorders of body were the reasons of obliterations and obstructions of pulp chamber.

Key words: Pulp calcification, pulp chamber, obliterations.

Yıl 1992, Cilt: 26 Sayı: 1, 25 - 31, 01.08.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırmalar / Original Articles
Yazarlar

Zeki Erkan Bu kişi benim

Serhat Yalçın Bu kişi benim

Ergün Uçmaklı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 26 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Erkan, Z., Yalçın, S., & Uçmaklı, E. (2013). PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, 26(1), 25-31.
AMA Erkan Z, Yalçın S, Uçmaklı E. PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES. J Istanbul Univ Fac Dent. Ağustos 2013;26(1):25-31.
Chicago Erkan, Zeki, Serhat Yalçın, ve Ergün Uçmaklı. “PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 26, sy. 1 (Ağustos 2013): 25-31.
EndNote Erkan Z, Yalçın S, Uçmaklı E (01 Ağustos 2013) PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 26 1 25–31.
IEEE Z. Erkan, S. Yalçın, ve E. Uçmaklı, “PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES”., J Istanbul Univ Fac Dent, c. 26, sy. 1, ss. 25–31, 2013.
ISNAD Erkan, Zeki vd. “PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 26/1 (Ağustos 2013), 25-31.
JAMA Erkan Z, Yalçın S, Uçmaklı E. PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES. J Istanbul Univ Fac Dent. 2013;26:25–31.
MLA Erkan, Zeki vd. “PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, c. 26, sy. 1, 2013, ss. 25-31.
Vancouver Erkan Z, Yalçın S, Uçmaklı E. PULPA BOŞLUĞUNDAKİ DARALMA VE TIKANMALARIN NEDENLERİ İLE BU OLUŞUMLARIN HİSTOPATOLOJİK YAPILARININ ARAŞTIRILMASI-THE REASONS OF PULP CHAMBER CALCIFICATIONS AND HISTOPATHOLOGIC STUDY OF THESE CASES. J Istanbul Univ Fac Dent. 2013;26(1):25-31.