Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2022, Cilt: 1 Sayı: 1, 21 - 38, 13.10.2022

Öz

Kaynakça

  • 1. Akbaş Ş., & Coşkun H. (2006). Ü Tarhana Üretimi Ve Özellikleri Üzerine Bir Değerlendirme. Türkiye 9. Gıda Kongresi,24-26 Maysı, Bolu.
  • 2. Anar, Ş. (2000). Kefir Ve Özellikleri. J Fac Vet Med, 137-140.
  • 3. Anonim 2015b Http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefir_cheese.Html
  • 4. Aşçı Arslan A. (2015). Üretim Parametrelerinin Kefirin Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi İle Üretilen Kefirlerin Peptid Profilinin Belirlenmesi [Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
  • 5. Avenue, N. H. (2013). Mılk Kefır. Cultures For Health.
  • 6. Bellikçi Koyu, E., & Büyüktuncer Demirel, Z. (2018). Fonksiyonel Bir Besin: Kefir. Bes Diy Derg, 166-175.
  • 7. Bulut Solak, B. (2020). Geleneksel Kefirin Sağlıklı Beslenmedeki Önemi. Journal Of Tourısm And Gastronomy Studıes, 3474-3488.
  • 8. Delikanlı Akbay, G. (2020). Kefirin Antikarsinojenik Rolü. Cumhuriyet Üniv. Sağ. Bil. Enst. Derg., 73-82.
  • 9. Dinç A. (2008). Kefirin Bazı Mikrobiyolojik Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi [Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
  • 10. Dong-Hyeon, K., Dana, J., Hyunsook, K., & Kun-Ho, S. (2019). Modern Perspectives On The Health Benefits. Crıtıcal Revıews In Food Scıence And Nutrıtıon, 1782–1793.
  • 11. Dorota, N.-L., Małgorzata, T., & Tadeusz, G. (2015). The Effect Of Addıtıon Of Selected Vegetables On The Mıcrobıologıcal, Textural And Flavour Profıle Propertıes Of Yoghurts. Acta Sci. Pol. Technol. Aliment., 45-53.
  • 12. Elmalı, G., & Uylaşer, V. (2012). Geleneksel Gıdalardan Çeçil Peynirinin Üretimi Ve Özellikleri. Uludağ Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 83-92.
  • 13. Esmek, E. M., & Güzeler, N. (2015). Kefir Ve Kefir Kullanılarak Yapılan Bazı Ürünler. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 250-258.
  • 14. Gaware, V., Kotade, K., Dolas, R., Dhamak, K., Somwanshi, S., Nikam, V., . . . Kashid, V. (2011). The Magic Of Kefir: A Review. Pharmacologyonline, 376-386.
  • 15. Guimarães,, P., Teixeira, J., & Domingues, L. (2010). Fermentation Of Lactose To Bio-Ethanol By Yeasts As Part Of İntegrated Solutions For The Valorisation Of Cheese Whey. Biotechnology Advances, 375-384.
  • 16. Gündüz, G. (2017). Mikrobiyom, Kefir Ve Yaşlanma. Medical Journal Of Western Black Sea, 119-124.
  • 17. Güven, A., & Alkış, K. (2018). Hiperkolesterolemi Oluşturulmuş Farelerde Kefir Ve Simvastatin Etkilerinin Araştırılması. Caucasian Journal Of Science, 11-16.
  • 18. Güven, M., & Karaca, O. B. (2003). Sade (Vanilyalı) Yoğurt Dondurmalarının Fiziksel Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Stabilizatörlerin Etkileri. Gıda Ve Yem Bilimi-Tekmoloji5i, 7-14.
  • 19. Güzeler, N., & Esmek, E. M. (2014). Kefir Kültürü Kullanılarak Üretilen Peynir Altı Sulu İçeceğin Bazı Özellikleri ve Depolama Süresinin Etkisi Çukurova Ü. Ziraat F. Dergisi, 29-42.
  • 20. Kadıoğlu, B. U. (2017). Probiyotik Süt Ürünü Olarak Kefirin Sağlıklı Beslenmedeki Yeri. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 135-145.
  • 21. Karabıyıklı, Ş., & Erdoğmuş, S. (2019). Peynir Üretiminde Mikroorganizmaların Rolü Ve Önemli Mikroorganizma Grupları. Journal Of New Results İn Engineering And Natural Science, 35-45.
  • 22. Karatepe, P., & Yalçın, H. (2014). Kefirli Sağlık. Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der, 23-30.
  • 23. Karatepe, P., Yalçın, H., Patır, B., & Aydın, I. (2012). Kefir Ve Kefirin Mikrobiyolojisi. Elektronik Mikrobiyoloji Dergisi Tr, 1-10.
  • 24. Karina, M. T., Giuliano, D., Gilberto, V., José, O. M., Lucília, D., José, T. A., . . . Rosane, S. F. (2011). Comparative Study Of The Biochemical Changes And Volatile Compound Formations During The Production Of Novel Whey-Based Kefir Beverages And Traditional Milk Kefir. Food Chemistry, 249-253.
  • 25. Köroğlu, Ö., Bakır, E., Uludağ, G., Köroğlu, S., & Dayısoylu, K. S. (2015). Kefir Ve Sağlık. Ksü Doğa Bil. Derg, 26-30.
  • 26. Otles, S., & Cagindi, O. (2003). Kefir: A Probiotic Dairy-Composition, Nutritional And Therapeutic Aspects. Pakistan Journal Of Nutrition, 54-59.
  • 27. Ördek, R., & Öksüztepe, G. (2016). Hatay İlinde Satılan Sürklerin Kaliteleri Üzerine Araştırmalar. Fırat Üniversitesi Sağ.Bil.Vet.Derg., 13-21.
  • 28. Özdemir N. (2012). Asetik Asit Bakterilerinin Kefir Danesinde Geliştirilmesi[Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
  • 29. Özmen, H., & Aydınlı, B. (2020). Bir Probiyotik Olarak Kefir’in Günlük Besin Desteğinden Yoğun Bakımda Kullanımına Uzanan Öyküsü. Lokman Hekim Dergisi, 295-301.
  • 30. Rosa, D. D., Dias, M. M., Grzes´Kowiak, Ł. M., Reis, S. A., Conceição, L. L., & Peluzio, M. G. (2017). Milk Kefir: Nutritional, Microbiological And Health Benefits. Nutrition Research Reviews, 83-96.
  • 31. Sarkar, S. (2007). Potential Of Kefir As A Dietetic Beverage – A Review. British Food Journal, 280-290.
  • 32. Saygılı, D., & Karagözlü, C. (2019). Kefir: Bileşimi Ve Anti-Ajan Özellikleri. Ganud Internatıonal Conference On Gastronomy,Nutrıtıon And Dıetetıcs, (S. 112-116). Gaziantep.
  • 33. Sharifi, M., Moridnia, A., Mortazavi, D., Salehi, M., Bagheri, M., & Seikhi, A. (2017). Kefir: A Powerful Probiotics With Anticancer Properties. Springer Science+Business Media, 1-7.
  • 34. Simova, E., Beshkova, D., Angelov, A., Hristozova, T., Frengova, G., & Spasov, Z. (2002). Lactic Acid Bacteria And Yeasts İn Kefir Grains And Kefir Made From. Journal Of Industrial Microbiology & Biotechnology, 1-6.
  • 35. Soltani, M., Say, D., & Guzeler, N. (2017). Functional Properties And Nutritional Quality Of Whey Proteins. J. Int. Environmental Application & Science, 334-338.
  • 38. Sormaz, Ü., Onur, N., Güneş, E., & Nizamlıoğlu, F. H. (2019). Türk Mutfağı Geleneksel Ürünlerinde Yöresel Farklılıklar: Tarhana Örneği. AYDIN GASTRONOMY,, 1-9.
  • 37. Songun E. G. (2016). İnülin Takviyesi İle Üretilmiş İnek-Keçi Sütü Kefirinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi [Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı.
  • 39. Stephan Moses, J., & Sirirat, D. (2013). Properties And Benefits Of Kefir -A Review. Songklanakarin Journal Of Science And Technology, 275-282.
  • 40. Süzen A. (2018). Relapsing Remitting Multipl Skleroz (Rrms) Hastalarında Kefir Gıda Takviyesinin Serum Sitokin Seviyelerine Etkisinin İncelenmesi [Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sinirbilim Anabilim Dalı.
  • 41. Şahan, N., & Say, D. (2003). Tuzlu Yoğurt Üretimi Üzerine Bir Çalışma. Çukurova Ü. Ziraat F. Gıda Müh., 31-37.
  • 42. Şahin, T., & Özmeriç, N. (2021). Keyfi Adında Olan İçecek: Kefirin Diş Hekimliğindeki Yeri Ve Periodontolojideki Geleceği. H.Ü. Sağlık Biilimleri Fakültesi Dergisi, 438-452.
  • 43. Tomar, O., Çağlar, A., & Akarca, G. (2017). Kefir Ve Sağlık Açısından Önemi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 834-853.
  • 44. Yalçın, N. F., & Işık, M. K. (2017). Kefir; Ürün Özellikleri Ve İnsan Sağlığına Etkisi. Adıyaman Üni. Sağlık Bilimleri Derg, 439-452.
  • 45. Yaman, H., Elmalı, M., Karadagoglu, G., & Çetinkaya, A. (2006). Observations Of Kefir Grains And Their Structure From Different Geographica Lregions: Turkey And Germany. Atatürk Üniversitesi Vet. Bil. Derg, 11-15.
  • 46. Yılmaz, H. K., & İpek, K. D. (2021). Probiyotikler Ve Kadın Sağlığı Üzerine Etkileri. Avrupa Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 518-523.
  • 47. Ying, S., Dong-Hyeon, K., Jung-Whan, C., Hyunsook, K., Kwang-Young, S., & Kun-Ho, S. (2018). Nutritional Effects And Antimicrobial Activity Of Kefir (Grains). J. Milk Sci. Biotechnol., 1-13.
  • 48. Yüksekdağ, Z. N., & Beyatlı, Y. (2003). Kefir Mikroflorası İle Laktik Asit Bakterilerinin Metabolik, Antimikrobiyal Ve Genetik Özellikleri. Orlab On-Line Mikrobiyoloji Dergisi, 49-69.
  • 49.Zaheer, A., Yanpıng, W., Asıf, A., Salman, T. K., Mehrun, N., Hajra, A., & Asma, A. (07.02.2013). Kefir And Health: A Contemporary Perspective. Critical Reviews İn Food Science And Nutrition, 422-434.

A Study on Kefir, a Popular Drink

Yıl 2022, Cilt: 1 Sayı: 1, 21 - 38, 13.10.2022

Öz

Information was given about kefir, which is formed as a result of lactic acid fermentation made by milk with kefir grains. Kefir is a dairy product that is consumed by liking after yogurt, which is one of the fermented dairy products. It has multiple benefits on human health, both with its nutrients, its ingredients and its new ingredient content as a result of fermentation. In recent years, societies have become more aware of nutrition and have turned to healthier food consumption. In addition to healthy and safe food consumption, it has sought functional nutrients that will protect against diseases and contribute to health. In this article, explanations are made about the definition, history, effects and production of kefir on human health. With the survey study, a study was carried out on how much probiotics were adopted and consumed in society. In the study, individuals were asked questions related to probiotics and kefir and asked to be answered.

Kaynakça

  • 1. Akbaş Ş., & Coşkun H. (2006). Ü Tarhana Üretimi Ve Özellikleri Üzerine Bir Değerlendirme. Türkiye 9. Gıda Kongresi,24-26 Maysı, Bolu.
  • 2. Anar, Ş. (2000). Kefir Ve Özellikleri. J Fac Vet Med, 137-140.
  • 3. Anonim 2015b Http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefir_cheese.Html
  • 4. Aşçı Arslan A. (2015). Üretim Parametrelerinin Kefirin Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi İle Üretilen Kefirlerin Peptid Profilinin Belirlenmesi [Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
  • 5. Avenue, N. H. (2013). Mılk Kefır. Cultures For Health.
  • 6. Bellikçi Koyu, E., & Büyüktuncer Demirel, Z. (2018). Fonksiyonel Bir Besin: Kefir. Bes Diy Derg, 166-175.
  • 7. Bulut Solak, B. (2020). Geleneksel Kefirin Sağlıklı Beslenmedeki Önemi. Journal Of Tourısm And Gastronomy Studıes, 3474-3488.
  • 8. Delikanlı Akbay, G. (2020). Kefirin Antikarsinojenik Rolü. Cumhuriyet Üniv. Sağ. Bil. Enst. Derg., 73-82.
  • 9. Dinç A. (2008). Kefirin Bazı Mikrobiyolojik Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi [Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
  • 10. Dong-Hyeon, K., Dana, J., Hyunsook, K., & Kun-Ho, S. (2019). Modern Perspectives On The Health Benefits. Crıtıcal Revıews In Food Scıence And Nutrıtıon, 1782–1793.
  • 11. Dorota, N.-L., Małgorzata, T., & Tadeusz, G. (2015). The Effect Of Addıtıon Of Selected Vegetables On The Mıcrobıologıcal, Textural And Flavour Profıle Propertıes Of Yoghurts. Acta Sci. Pol. Technol. Aliment., 45-53.
  • 12. Elmalı, G., & Uylaşer, V. (2012). Geleneksel Gıdalardan Çeçil Peynirinin Üretimi Ve Özellikleri. Uludağ Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 83-92.
  • 13. Esmek, E. M., & Güzeler, N. (2015). Kefir Ve Kefir Kullanılarak Yapılan Bazı Ürünler. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 250-258.
  • 14. Gaware, V., Kotade, K., Dolas, R., Dhamak, K., Somwanshi, S., Nikam, V., . . . Kashid, V. (2011). The Magic Of Kefir: A Review. Pharmacologyonline, 376-386.
  • 15. Guimarães,, P., Teixeira, J., & Domingues, L. (2010). Fermentation Of Lactose To Bio-Ethanol By Yeasts As Part Of İntegrated Solutions For The Valorisation Of Cheese Whey. Biotechnology Advances, 375-384.
  • 16. Gündüz, G. (2017). Mikrobiyom, Kefir Ve Yaşlanma. Medical Journal Of Western Black Sea, 119-124.
  • 17. Güven, A., & Alkış, K. (2018). Hiperkolesterolemi Oluşturulmuş Farelerde Kefir Ve Simvastatin Etkilerinin Araştırılması. Caucasian Journal Of Science, 11-16.
  • 18. Güven, M., & Karaca, O. B. (2003). Sade (Vanilyalı) Yoğurt Dondurmalarının Fiziksel Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Stabilizatörlerin Etkileri. Gıda Ve Yem Bilimi-Tekmoloji5i, 7-14.
  • 19. Güzeler, N., & Esmek, E. M. (2014). Kefir Kültürü Kullanılarak Üretilen Peynir Altı Sulu İçeceğin Bazı Özellikleri ve Depolama Süresinin Etkisi Çukurova Ü. Ziraat F. Dergisi, 29-42.
  • 20. Kadıoğlu, B. U. (2017). Probiyotik Süt Ürünü Olarak Kefirin Sağlıklı Beslenmedeki Yeri. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 135-145.
  • 21. Karabıyıklı, Ş., & Erdoğmuş, S. (2019). Peynir Üretiminde Mikroorganizmaların Rolü Ve Önemli Mikroorganizma Grupları. Journal Of New Results İn Engineering And Natural Science, 35-45.
  • 22. Karatepe, P., & Yalçın, H. (2014). Kefirli Sağlık. Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der, 23-30.
  • 23. Karatepe, P., Yalçın, H., Patır, B., & Aydın, I. (2012). Kefir Ve Kefirin Mikrobiyolojisi. Elektronik Mikrobiyoloji Dergisi Tr, 1-10.
  • 24. Karina, M. T., Giuliano, D., Gilberto, V., José, O. M., Lucília, D., José, T. A., . . . Rosane, S. F. (2011). Comparative Study Of The Biochemical Changes And Volatile Compound Formations During The Production Of Novel Whey-Based Kefir Beverages And Traditional Milk Kefir. Food Chemistry, 249-253.
  • 25. Köroğlu, Ö., Bakır, E., Uludağ, G., Köroğlu, S., & Dayısoylu, K. S. (2015). Kefir Ve Sağlık. Ksü Doğa Bil. Derg, 26-30.
  • 26. Otles, S., & Cagindi, O. (2003). Kefir: A Probiotic Dairy-Composition, Nutritional And Therapeutic Aspects. Pakistan Journal Of Nutrition, 54-59.
  • 27. Ördek, R., & Öksüztepe, G. (2016). Hatay İlinde Satılan Sürklerin Kaliteleri Üzerine Araştırmalar. Fırat Üniversitesi Sağ.Bil.Vet.Derg., 13-21.
  • 28. Özdemir N. (2012). Asetik Asit Bakterilerinin Kefir Danesinde Geliştirilmesi[Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
  • 29. Özmen, H., & Aydınlı, B. (2020). Bir Probiyotik Olarak Kefir’in Günlük Besin Desteğinden Yoğun Bakımda Kullanımına Uzanan Öyküsü. Lokman Hekim Dergisi, 295-301.
  • 30. Rosa, D. D., Dias, M. M., Grzes´Kowiak, Ł. M., Reis, S. A., Conceição, L. L., & Peluzio, M. G. (2017). Milk Kefir: Nutritional, Microbiological And Health Benefits. Nutrition Research Reviews, 83-96.
  • 31. Sarkar, S. (2007). Potential Of Kefir As A Dietetic Beverage – A Review. British Food Journal, 280-290.
  • 32. Saygılı, D., & Karagözlü, C. (2019). Kefir: Bileşimi Ve Anti-Ajan Özellikleri. Ganud Internatıonal Conference On Gastronomy,Nutrıtıon And Dıetetıcs, (S. 112-116). Gaziantep.
  • 33. Sharifi, M., Moridnia, A., Mortazavi, D., Salehi, M., Bagheri, M., & Seikhi, A. (2017). Kefir: A Powerful Probiotics With Anticancer Properties. Springer Science+Business Media, 1-7.
  • 34. Simova, E., Beshkova, D., Angelov, A., Hristozova, T., Frengova, G., & Spasov, Z. (2002). Lactic Acid Bacteria And Yeasts İn Kefir Grains And Kefir Made From. Journal Of Industrial Microbiology & Biotechnology, 1-6.
  • 35. Soltani, M., Say, D., & Guzeler, N. (2017). Functional Properties And Nutritional Quality Of Whey Proteins. J. Int. Environmental Application & Science, 334-338.
  • 38. Sormaz, Ü., Onur, N., Güneş, E., & Nizamlıoğlu, F. H. (2019). Türk Mutfağı Geleneksel Ürünlerinde Yöresel Farklılıklar: Tarhana Örneği. AYDIN GASTRONOMY,, 1-9.
  • 37. Songun E. G. (2016). İnülin Takviyesi İle Üretilmiş İnek-Keçi Sütü Kefirinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi [Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı.
  • 39. Stephan Moses, J., & Sirirat, D. (2013). Properties And Benefits Of Kefir -A Review. Songklanakarin Journal Of Science And Technology, 275-282.
  • 40. Süzen A. (2018). Relapsing Remitting Multipl Skleroz (Rrms) Hastalarında Kefir Gıda Takviyesinin Serum Sitokin Seviyelerine Etkisinin İncelenmesi [Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi]. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sinirbilim Anabilim Dalı.
  • 41. Şahan, N., & Say, D. (2003). Tuzlu Yoğurt Üretimi Üzerine Bir Çalışma. Çukurova Ü. Ziraat F. Gıda Müh., 31-37.
  • 42. Şahin, T., & Özmeriç, N. (2021). Keyfi Adında Olan İçecek: Kefirin Diş Hekimliğindeki Yeri Ve Periodontolojideki Geleceği. H.Ü. Sağlık Biilimleri Fakültesi Dergisi, 438-452.
  • 43. Tomar, O., Çağlar, A., & Akarca, G. (2017). Kefir Ve Sağlık Açısından Önemi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 834-853.
  • 44. Yalçın, N. F., & Işık, M. K. (2017). Kefir; Ürün Özellikleri Ve İnsan Sağlığına Etkisi. Adıyaman Üni. Sağlık Bilimleri Derg, 439-452.
  • 45. Yaman, H., Elmalı, M., Karadagoglu, G., & Çetinkaya, A. (2006). Observations Of Kefir Grains And Their Structure From Different Geographica Lregions: Turkey And Germany. Atatürk Üniversitesi Vet. Bil. Derg, 11-15.
  • 46. Yılmaz, H. K., & İpek, K. D. (2021). Probiyotikler Ve Kadın Sağlığı Üzerine Etkileri. Avrupa Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 518-523.
  • 47. Ying, S., Dong-Hyeon, K., Jung-Whan, C., Hyunsook, K., Kwang-Young, S., & Kun-Ho, S. (2018). Nutritional Effects And Antimicrobial Activity Of Kefir (Grains). J. Milk Sci. Biotechnol., 1-13.
  • 48. Yüksekdağ, Z. N., & Beyatlı, Y. (2003). Kefir Mikroflorası İle Laktik Asit Bakterilerinin Metabolik, Antimikrobiyal Ve Genetik Özellikleri. Orlab On-Line Mikrobiyoloji Dergisi, 49-69.
  • 49.Zaheer, A., Yanpıng, W., Asıf, A., Salman, T. K., Mehrun, N., Hajra, A., & Asma, A. (07.02.2013). Kefir And Health: A Contemporary Perspective. Critical Reviews İn Food Science And Nutrition, 422-434.
Toplam 48 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri
Bölüm Reviews
Yazarlar

Oguzhan Basaran 0000-0001-5144-6043

Eyyup Telci 0000-0001-6135-1320

Yayımlanma Tarihi 13 Ekim 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Basaran, O., & Telci, E. (2022). A Study on Kefir, a Popular Drink. Journal of Basic Health, 1(1), 21-38.
AMA Basaran O, Telci E. A Study on Kefir, a Popular Drink. Health Sciences. Ekim 2022;1(1):21-38.
Chicago Basaran, Oguzhan, ve Eyyup Telci. “A Study on Kefir, a Popular Drink”. Journal of Basic Health 1, sy. 1 (Ekim 2022): 21-38.
EndNote Basaran O, Telci E (01 Ekim 2022) A Study on Kefir, a Popular Drink. Journal of Basic Health 1 1 21–38.
IEEE O. Basaran ve E. Telci, “A Study on Kefir, a Popular Drink”, Health Sciences, c. 1, sy. 1, ss. 21–38, 2022.
ISNAD Basaran, Oguzhan - Telci, Eyyup. “A Study on Kefir, a Popular Drink”. Journal of Basic Health 1/1 (Ekim 2022), 21-38.
JAMA Basaran O, Telci E. A Study on Kefir, a Popular Drink. Health Sciences. 2022;1:21–38.
MLA Basaran, Oguzhan ve Eyyup Telci. “A Study on Kefir, a Popular Drink”. Journal of Basic Health, c. 1, sy. 1, 2022, ss. 21-38.
Vancouver Basaran O, Telci E. A Study on Kefir, a Popular Drink. Health Sciences. 2022;1(1):21-38.