BibTex RIS Kaynak Göster

Sayısal Görüntü Analizi Yardımıyla Taze ve Depolanmış Yumurtalarda Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Yıl 2005, Cilt: 6 Sayı: 1, 17 - 20, 01.05.2005

Öz

Bu araştırmada özel bir işletmeden temin edilen 12 aylık beyaz yumurtacı (Lohmann White) bir sürüye ait yumurtalarda bazı kalite özellikleri Sayısal Görüntü Analizi yardımıyla belirlenmeye çalışılmıştır. Genel olarak, 7 gün süreyle 180C ve % 55 bağıl nem koşulları altında depolanan yumurtalarda, taze yumurtalara göre iç koyu akın sıvılaşmasına bağlı olarak iç koyu ak ve yumurta sarısı gibi yumurta kısımlarının daha geniş bir alana yayıldığı, bazı özellikler arası ilişkilerin taze ve depolanmış yumurtalarda farklılık gösterdiği gözlenmiştir. Sonuç olarak, yumurtalarda bazı kalite özelliklerinin belirlenebilmesinde Sayısal Görüntü Analizi yönteminin başarıyla uygulanabileceği görülmüştür

Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis

Yıl 2005, Cilt: 6 Sayı: 1, 17 - 20, 01.05.2005

Öz

In this research, it was conducted to determine some quality characteristics of eggs from a commercial 12 month of age white layer stock by Digital Image Analysis. It was observed egg components such as yolk and inner thick albumen of eggs stored at 18°C and 55 % relative humidity throughout seven days were spread an extensive area than fresh eggs, because of inner thick albumen liquefaction during storage. It was also observed correlation coefficients between some characteristics varied in fresh and stored eggs. In conclusion, it was observed Digital Image Process method will be successfully used to determine some egg quality characteristics.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA23YE53NJ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sedat Aktan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aktan, S. (2005). Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis. Journal of Poultry Research, 6(1), 17-20.
AMA Aktan S. Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis. JPS. Mayıs 2005;6(1):17-20.
Chicago Aktan, Sedat. “Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis”. Journal of Poultry Research 6, sy. 1 (Mayıs 2005): 17-20.
EndNote Aktan S (01 Mayıs 2005) Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis. Journal of Poultry Research 6 1 17–20.
IEEE S. Aktan, “Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis”, JPS, c. 6, sy. 1, ss. 17–20, 2005.
ISNAD Aktan, Sedat. “Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis”. Journal of Poultry Research 6/1 (Mayıs 2005), 17-20.
JAMA Aktan S. Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis. JPS. 2005;6:17–20.
MLA Aktan, Sedat. “Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis”. Journal of Poultry Research, c. 6, sy. 1, 2005, ss. 17-20.
Vancouver Aktan S. Determining Some Quality Characteristics in Fresh and Stored Eggs by Digital Image Analysis. JPS. 2005;6(1):17-20.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691