BibTex RIS Kaynak Göster

Hayvan Beslemede Biyoteknoloji Uygulamaları

Yıl 2009, Cilt: 8 Sayı: 1, 58 - 63, 01.05.2009

Öz

Biyoteknoloji hayvansal üretimde geniş bir kullanım alanı bulmuştur. Özellikle besin değeri iyileştirilmiş yem hammaddeleri ile hayvanların performansının artırılması, birim hayvandan elde edilen ürün miktarının artırılması ve hayvan sağlığının iyileştirilmesi biyoteknolojik uygulamaların ana hedefleri olmuştur. Enzimlerin hayvan beslemede kullanılmaya başlanması ile yem hammaddelerinin başta kanatlılar olmak üzere çiftlik hayvanları tarafından sindirilebilirliği artmış, yem maliyeti azalmış ve doğaya daha az atık salınımı sağlanmıştır. Pre- ve probiyotiklerin kullanımı ile bağırsak mikroflorası düzenlenmiş, patojen mikroorganizmalara karşı bağışıklık sistemi güçlendirilmiştir. Yem bitkilerine farklı özellikler kazandırılarak besin değerleri artırılmıştır. Yine yem hammaddelerine değişik antikorlar ürettirilerek hayvanlar hastalıklara karşı doğal olarak korunur hale gelmiştir. Bağırsak mikroflorası üzerinde yapılan biyoteknolojik çalışmalar ile gerek besin maddelerinin bağırsakta sindirilebilirliğinin artırılması gerekse bağırsak gelişimi ile hayvan sağlığının iyileştirilmesi konusunda ilerlemeler kaydedilmiştir

Biotechnology Applications in Animal Nutrition

Yıl 2009, Cilt: 8 Sayı: 1, 58 - 63, 01.05.2009

Öz

Biotechnology is widely used in animal production and other potential applications. Application of biotechnology can be envisaged for improving the performance of animals through better nutrition, enhanced production potential or improved health status. Enzymes can improve the nutrient availability from feedstuffs, lower feed costs and reduce output of waste into the environment. Pre- and probiotics or immune supplements can inhibit pathogenic gut microorganisms or make the animal more resistant to them. Plant biotechnology can produce crops with improved nutritional value or antibodies into feeds that will cheaply and effectively protect the animals against diseases. Transgenic manipulation of commensal gut or rumen microorganisms has considerable potential for improving nutrition, gut development and health in animals.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53CF85ZP
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Bahri Devrim Özcan Bu kişi benim

Tugay Ayaşan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özcan, B. D., & Ayaşan, T. (2009). Biotechnology Applications in Animal Nutrition. Journal of Poultry Research, 8(1), 58-63.
AMA Özcan BD, Ayaşan T. Biotechnology Applications in Animal Nutrition. JPS. Mayıs 2009;8(1):58-63.
Chicago Özcan, Bahri Devrim, ve Tugay Ayaşan. “Biotechnology Applications in Animal Nutrition”. Journal of Poultry Research 8, sy. 1 (Mayıs 2009): 58-63.
EndNote Özcan BD, Ayaşan T (01 Mayıs 2009) Biotechnology Applications in Animal Nutrition. Journal of Poultry Research 8 1 58–63.
IEEE B. D. Özcan ve T. Ayaşan, “Biotechnology Applications in Animal Nutrition”, JPS, c. 8, sy. 1, ss. 58–63, 2009.
ISNAD Özcan, Bahri Devrim - Ayaşan, Tugay. “Biotechnology Applications in Animal Nutrition”. Journal of Poultry Research 8/1 (Mayıs 2009), 58-63.
JAMA Özcan BD, Ayaşan T. Biotechnology Applications in Animal Nutrition. JPS. 2009;8:58–63.
MLA Özcan, Bahri Devrim ve Tugay Ayaşan. “Biotechnology Applications in Animal Nutrition”. Journal of Poultry Research, c. 8, sy. 1, 2009, ss. 58-63.
Vancouver Özcan BD, Ayaşan T. Biotechnology Applications in Animal Nutrition. JPS. 2009;8(1):58-63.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691