BibTex RIS Kaynak Göster

Geriye Melezlemeyle Üretilen Etçi Genotiplerin Bir Ticari Etlik Piliç Genotipiyle Büyüme, Kesim ve Karkas Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 5 - 9, 01.05.2014

Öz

Bu çalışmada, üçlü melezleme ile üretilen M1 ve M2 genotiplerinin ticari hızlı gelişen F etlik piliçleri ile büyüme ve bazı kesim özellikleri bakımından karşılaştırılması yapılmıştır. Tüm genotiplerden 260’ar adet erkek-dişi karışık civciv aynı kümeste her genotip 10 tekerrürlü olarak büyütmeye alınmıştır. Ticari hızlı gelişen piliçlerde iki farklı kesim yaşı uygulanmış, üçlü melezlerle karşılaştırmak amacıyla 6 ve 7. haftalarda kesilmişlerdir. F piliçleri, 42 günde kesim ağırlığına ulaşırken, üçlü melez gruplar 49. günde kesim ağırlığına ulaşabilmişlerdir. Genotiplerin kesim yaşına kadar tükettikleri yem miktarı eşit gerçekleşmiş, yemden yararlanma oranlarında F genotipi daha düşük değere sahip olmuştur. Karkas randımanları ve karkas parça oranları arasındaki farklılıklar önemli bulunmuş, F genotipi daha yüksek karkas randımanına sahip olmuştur (P<0.05). Tüm genotiplerden elde edilen karkas parça oranları kabul edilebilir seviyelerde bulunmuştur

The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing with A Commercial Broiler Genotype

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 5 - 9, 01.05.2014

Öz

This study was conducted to determine the growth and some slaughter traits between commercial fast growing chickens and three-way cross M2 genotypes. 260 male female mixed chickens from each genotype was reared 10 replicate per genotype in the same house. Two different slaughtering ages were applied to commercial chickens and slaughtered at 6 and 7 weeks of age for comparing with cross genotypes. F chickens reached to slaughtering age at 42 days, whereas cross groups reached at 49 days. Genotypes consumed same amount of feed until slaughtering ages, but F genotype had better feed conversion ratio. The differences between dressing percentage and carcass parts ratios of genotypes were found significant, and F genotype had higher dressing percentage. Carcass parts of all genotypes were found in acceptable limits.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA22YC99HJ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Musa Sarıca Bu kişi benim

Umut Sami Yamak Bu kişi benim

Mehmet Akif Boz Bu kişi benim

Ahmet Uçar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sarıca, M., Yamak, U. S., Boz, M. A., Uçar, A. (2014). The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing with A Commercial Broiler Genotype. Journal of Poultry Research, 11(1), 5-9.
AMA Sarıca M, Yamak US, Boz MA, Uçar A. The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing with A Commercial Broiler Genotype. JPS. Mayıs 2014;11(1):5-9.
Chicago Sarıca, Musa, Umut Sami Yamak, Mehmet Akif Boz, ve Ahmet Uçar. “The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing With A Commercial Broiler Genotype”. Journal of Poultry Research 11, sy. 1 (Mayıs 2014): 5-9.
EndNote Sarıca M, Yamak US, Boz MA, Uçar A (01 Mayıs 2014) The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing with A Commercial Broiler Genotype. Journal of Poultry Research 11 1 5–9.
IEEE M. Sarıca, U. S. Yamak, M. A. Boz, ve A. Uçar, “The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing with A Commercial Broiler Genotype”, JPS, c. 11, sy. 1, ss. 5–9, 2014.
ISNAD Sarıca, Musa vd. “The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing With A Commercial Broiler Genotype”. Journal of Poultry Research 11/1 (Mayıs 2014), 5-9.
JAMA Sarıca M, Yamak US, Boz MA, Uçar A. The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing with A Commercial Broiler Genotype. JPS. 2014;11:5–9.
MLA Sarıca, Musa vd. “The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing With A Commercial Broiler Genotype”. Journal of Poultry Research, c. 11, sy. 1, 2014, ss. 5-9.
Vancouver Sarıca M, Yamak US, Boz MA, Uçar A. The Comparison of Growth, Slaughter and Carcass Traits of Meat Chicken Genotype Produced by Back-Crossing with A Commercial Broiler Genotype. JPS. 2014;11(1):5-9.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691