BibTex RIS Kaynak Göster

Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 40 - 44, 01.05.2014

Öz

Chick quality is rather important in poultry industry. Performance values of high quality chicks are higher during production stage. Genetic structure of the breeding flock, rearing systems, flock management, nutrition, hatching conditions and diseases all affect the chick quality. Various methods were developed with the aim of measuring the chick quality. Among these methods are visual evaluation, body weight, body mass without yolk (BMWY), chick length, product ratio, tona score and pasgar score. Hatching machine manufacturers have developed novel methods with the aim of determining egg weight losses and shell temperature. With these systems it is aimed to decrease the negative effects arised from hatcheries on chick quality.

Civciv Kalitesi Değerlendirme Yöntemleri ve Civciv Kalitesinin İyileştirilmesi Konusundaki Son Yaklaşımlar

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 40 - 44, 01.05.2014

Öz

Tavukçuluk sektöründe civciv kalitesi oldukça önem arz etmektedir. Kaliteli olarak tanımlanan bir civcivin üretim aşamalarındaki performansı daha iyi olmaktadır. Civciv kalitesi üzerine damızlık sürünün genetik yapısı, yetiştirme sistemleri, sürü idaresi, besleme, kuluçka şartları ve hastalıklar gibi faktörler etkili olmaktadır. Günümüzde civciv kalitesini ölçmek üzere değişik yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemler, görsel değerlendirme, vücut ağırlığı, sarısız vücut kitlesi (YFBM), civciv boyu, ürün yüzdesi, tona skor ve pasgar skor olmak üzere 7 grup altında toplanmaktadır. Civciv kalitesini artırmak üzere kuluçka makinesi üreticileri karbondioksit kontrolü, gelişim makinesindeki yumurtanın ağırlık kaybı ve yumurta kabuk sıcaklığını ölçmek üzere yeni teknolojiler geliştirmişlerdir. Bu sistemlerle civciv kalitesi üzerine kuluçkahanelerden kaynaklanabilecek olumsuz etkinin azaltılmasına çalışmaktadır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA88CN55TU
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Serdar Kamanlı Bu kişi benim

İsmail Durmuş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kamanlı, S., & Durmuş, İ. (2014). Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality. Journal of Poultry Research, 11(1), 40-44.
AMA Kamanlı S, Durmuş İ. Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality. JPS. Mayıs 2014;11(1):40-44.
Chicago Kamanlı, Serdar, ve İsmail Durmuş. “Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality”. Journal of Poultry Research 11, sy. 1 (Mayıs 2014): 40-44.
EndNote Kamanlı S, Durmuş İ (01 Mayıs 2014) Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality. Journal of Poultry Research 11 1 40–44.
IEEE S. Kamanlı ve İ. Durmuş, “Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality”, JPS, c. 11, sy. 1, ss. 40–44, 2014.
ISNAD Kamanlı, Serdar - Durmuş, İsmail. “Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality”. Journal of Poultry Research 11/1 (Mayıs 2014), 40-44.
JAMA Kamanlı S, Durmuş İ. Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality. JPS. 2014;11:40–44.
MLA Kamanlı, Serdar ve İsmail Durmuş. “Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality”. Journal of Poultry Research, c. 11, sy. 1, 2014, ss. 40-44.
Vancouver Kamanlı S, Durmuş İ. Method of Chick Quality Evaluation and Novel Approach in Increasing Chick Quality. JPS. 2014;11(1):40-4.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691