BibTex RIS Kaynak Göster

Beyaz Yumurtacı Ebeveyn Hatlarında İkili Melez Kombinasyonların Bazı Verim ve Yumurta Kalite Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması

Yıl 2016, Cilt: 13 Sayı: 1, 1 - 4, 01.05.2016

Öz

Araştırma beyaz yumurtacı ebeveynlerin değişik kombinasyonlarda melezlenerek uygun melez kombinasyonunu tespit etmek üzere yapılmıştır. Bu amaçla Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünde bulunan HTBLC, HTBRV ve YTDLY kodları verilen ebeveyn hatlarından HTBLC * YTDLY ve HTBRV*YTDLY melezleri elde edilerek verim ve yumurta kalite özellikleri belirlenmiştir. Araştırma 80 haftalık verim dönemi boyunca sürdürülmüş olup her bir melezden 100 adet olmak üzere toplam 200 adet tavuk kullanılmıştır. Üzerinde durulan verim ve yumurta kalite özelliklerinden yaşama gücü, yumurta ağırlığı, 80. hafta canlı ağırlığı, ak yüksekliği ve haugh birimi bakımından melez kombinasyonları arasındaki farklılığın önemli olduğu, buna karşın tavukgün yumurta verimi, piliç ve yumurtlama dönemi yem tüketimi, dönem başı canlı ağırlığı, 72. hafta canlı ağırlığı, kabuk kalınlığı ve kabuk direnci bakımından önemli farklılık bulunmadığı tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre yaşama gücü değerleri hariç diğer özellikler bakımından HTBRV*YTDİY melez kombinasyonunun daha iyi sonuç verdiği belirlenmiştir

Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents

Yıl 2016, Cilt: 13 Sayı: 1, 1 - 4, 01.05.2016

Öz

This research was conducted with the aim of determining suitable cross combination by crossing parents in different combinations. For this aim, HTBLC * YTDLY and HTBRV*YTDLY crosses were produced by using parents lines which encoded as HTBLC, HTBRV and YTDLY. The research was lasted for 80 weeks and 200 hens from each cross (total 200 hens) were used. While viability, egg weight, 80th week weight, albumen height and haugh unit were found significantly different between cross combinations, the hen-day egg yield, pullet and layer period feed consumption, initial live weight, 72nd week weight, egg shell thickness and egg shell strength were not found significantly different. The results showed that HTBRV*YTDLY cross combination was superior to other combination in terms of characteristics except for viability.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA87FB64MZ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Serdar Kamanlı Bu kişi benim

Ali Gazi Boğa Bu kişi benim

İsmail Durmuş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kamanlı, S., Boğa, A. G., & Durmuş, İ. (2016). Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents. Journal of Poultry Research, 13(1), 1-4.
AMA Kamanlı S, Boğa AG, Durmuş İ. Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents. JPS. Mayıs 2016;13(1):1-4.
Chicago Kamanlı, Serdar, Ali Gazi Boğa, ve İsmail Durmuş. “Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents”. Journal of Poultry Research 13, sy. 1 (Mayıs 2016): 1-4.
EndNote Kamanlı S, Boğa AG, Durmuş İ (01 Mayıs 2016) Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents. Journal of Poultry Research 13 1 1–4.
IEEE S. Kamanlı, A. G. Boğa, ve İ. Durmuş, “Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents”, JPS, c. 13, sy. 1, ss. 1–4, 2016.
ISNAD Kamanlı, Serdar vd. “Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents”. Journal of Poultry Research 13/1 (Mayıs 2016), 1-4.
JAMA Kamanlı S, Boğa AG, Durmuş İ. Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents. JPS. 2016;13:1–4.
MLA Kamanlı, Serdar vd. “Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents”. Journal of Poultry Research, c. 13, sy. 1, 2016, ss. 1-4.
Vancouver Kamanlı S, Boğa AG, Durmuş İ. Comparison of Two-Crossing Combinations in Terms of Some Performance and Egg Quality Characteristics in White Egg Layer Parents. JPS. 2016;13(1):1-4.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691