Yazı Hazırlığı
Yazı, MS Word (6.0 veya en son sürümler), A4 (21x29,7 cm.) kağıt boyutunda, Times New Roman (Font) ve 12 punto, tek aralıklı, tüm kenarlardan 2,5 cm boşluk bırakılarak ve tam hizalı olarak yazılmalıdır.
Makale Düzeni
Makaleniz, sırasıyla şu başlıkları içermelidir: başlık sayfası, özet, anahtar kelimeler, giriş, yöntem, bulgular, tartışma, sonuç, öneriler, yazar katkısı, çıkar çatışmaları, teşekkür (gerekirse), kaynaklar, ekler (gerekirse).
Kelime Sınırı
Makaleniz en fazla 8000 kelimeden oluşmalıdır. Bu sınıra kaynaklar ve özet dahil değildir.
Başlık ve Başlık Sayfası
Başlık sayfasında yazar/yazarların ad soyad, kurum ve elektronik posta adresleri yer almalıdır. Yazarlar ORCID numaralarını dipnot ile eklemelidir. Akademik unvan kullanılmamalıdır. Yazı başlığı 16 pt, kalın, ortalı olmalı, özel isimler ve ilk harf hariç küçük harflerle yazılmalıdır.
Özet
Yazının özet bölümü 200 kelimeden oluşmalı ve tüm çalışmayı özetler nitelikte olmalıdır. Özet bölümünde atıf kullanmayınız. Örnek şablonda belirtildiği gibi 9 punto, tek satır aralıklı, iki yana yaslı şekilde düzenlenmelidir. Çalışmanın anahtar kelimeleri örnek şablonda olduğu gibi 9 punto, en az 3 en fazla 5 kelime olmalıdır. Kelimler arasında noktalı virgül konmalı, özel isimler hariç küçük harflerle yazılmalıdır.
Giriş
Araştırmanın kuramsal temeller ve alan yazın taraması açık bir şekilde açıklanmalıdır. Problem durumu, gerekçe anlaşılır ve açık bir dille açıklanmalıdır. Bu bölümde bilimsel çalışmalara atıf yapılmalı, güncel kaynaklarla araştırmanın önemi belirtilmelidir.
Yöntem
Araştırmanın deseni/modeli, katılımcı/örneklem/çalışma grubu, veri toplama araçları/ölçümler, verilerin analizi ve toplanması bu bölümde açıklanmalıdır. Araştırmanın yöntemsel tasarımı açık ve anlaşılır şekilde açıklanmalı, süreç detaylandırılmalıdır.
Bulgular
Araştırmanın bulguları bu bölümde verilmelidir. Tablolar, şekiller ve varsa grafikler örnekte olduğu verilerek her biri açıklanmalıdır.
Tartışma
Bu bölümde, analizler sonucunda elde edilen bulguların araştırma problemi ve hipotezi için ne anlama geldiği açıklanmalıdır. Bu bulgular mevcut alan yazında hangi boşluğu doldurmuş, alan yazınla ne gibi benzer ve farklılıklar tespit edilmiştir detaylandırınız.
Sonuç
Tartışma ve bulgular bölümünden bağımsız olarak yazılacak bu bölümde, hedef kitle için hangi çıkarımlar yapılabileceği yazılmalıdır. Bulgular ve tartışma sonucunda araştırmacıların hangi sonuca ulaştıkları, bu sonuçların ne tür bir katkı sağlayacağı detaylı şekilde açıklanmalıdır.
Öneriler
Araştırmacıların gelecekteki çalışmalar için önerileri bu bölümde yer alacaktır.
Kaynaklar
Detaylı bilgi için yazar rehberine bakınız