Her dönem geçerliliğini koruyan yiyecek üretimi önemli bir istihdam alanına sahiptir. Buna bağlı olarak bu alanda istihdam talebi de gün geçtikçe artmaktadır. Üretim sürecinde çalışanların profiline bakıldığında kadın ve erkek çalışanların sayısında önemli bir farklılık olduğu görülmektedir. Bu farklılıkta, sektörde cinsiyet ayrımcılığının incelenmesini gerektirmektedir. Bu çalışmada konuya yiyecek üretim sürecine katılabilecek olan potansiyel işgücünün algısı ele alınmıştır. Çalışma, yiyecek üretimine istihdam sağlayan bölümlerden biri olan gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan öğrencilerin mutfakta işe alım ve terfi süreçlerinde cinsiyet ayrımcılığı hakkındaki düşüncelerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Gazi Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültelerine bağlı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile yüz yüze anket tekniği uygulanmıştır. Araştırmanın verileri istatistiki bir paket programla analiz edilmiştir. Verilerin analizinde frekans, faktör, t testi ve tek yönlü varyans analizinden yararlanılmıştır.
Cinsiyet ayrımcılığı Gastronomi ve mutfak sanatları Öğrenci algısı
Production of food that are valid in all periods have in an important area of employment. Consequently employment is increasing demand in this area and passsed the day. Looking at the profile of employees in the manufacturing process seems to be a significant differences in the number of male and female workers. This difference requires the examination of gender discrimination in sector. The perception of the potential work for ceparticipated in this study may be the subject of food production process is handled. The study was carried out which food manufacturing, which employes one gastronomy and culinary art straining students in the field of recruitment and promotion process in the kitchen in order to determine their thoughts on sex discrimination. In there search Gazi University and Akdeniz University faculty of tourism connected to gastronomy and culinary arts program students face to face survey technique was applied. The data of there search were analyzed by a statistical software package programme. In the analysis of data frequency, factor test and oneway ANOVA analysis of variance factor was used.
Sex Discrimination Gastronomy and Culinary Program Student Perception
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Temmuz 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 2 |