Dr. Burak Sürmen 2008 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun olmuştur. 2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalından “Hacıosman Subasar Ormanında bazı azot tespiti yapan ve yapmayan ağaç ve çalı türlerinde yaprak rezorbsiyonu” konulu tez ile “Yüksek Lisans” derecesi almıştır. Yine 2018 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalından “Su basar orman ekosistemlerinde tahribat derecelerinin türlerin strateji ve ekolojik gösterge değerlerine göre belirlenmesi” başlıklı tez ile “Doktora” derecesi almıştır. Yüksek lisans ve doktora tezlerinin konusu bitki ekolojisi olup, halen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kâmil Özdağ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde görevine devam etmektedir.
Dr. Hasan YILDIRIM, lisans ve lisansüstü eğitimlerini istatistik alanında tamamlamıştır. Akademik çalışmalarına araştırma görevlisi olarak 2012 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde başlamıştır. Doktora derecesini 2020 yılında Çukurova Üniversitesi'nde almıştır. 2020 yılından beri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Matematik bölümünde yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları arasında makine öğrenmesi, özellikle istatistiksel yapay öğrenme, ileri istatistiksel analiz, biyoistatistik ve disiplinler arası çalışmaların yanı sıra yüksek boyutlu veride karşılaşılan problemlerdir.
Dr. Buğrahan Emsen, 2015 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde Biyoloji alanında doktora derecesini almıştır. Halen aynı üniversitenin Biyoloji Bölümü'nde Doçent olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları, doğal bileşiklerin çeşitli hücre ve doku tipleri üzerindeki terapötik etkilerine odaklanmaktadır. Uzmanlık alanları arasında genetik toksikoloji, biyokimya, moleküler biyoloji ve bitkisel ürünler bulunmaktadır. Dr. Emsen, bu alanlarda 100'den fazla bilimsel çalışmanın yayınlanmasına katkıda bulunmuştur.
Ahmet İpek, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nde Cebir ve Sayılar Teorisi Anabilim Dalı profesörüdür. Akademik kariyerine 2001-2009 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır. 2009 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev almış, 2012 yılında aynı üniversitede Doçent unvanını kazanmıştır. 2013 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne geçmiş ve burada 2018 yılında Profesör unvanını almıştır. Lisans eğitimini 1997-2001 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nde tamamlamış, yüksek lisans derecesini 2001-2005 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik programında “Cauchy-Toeplitz ve Cauchy-Hankel matrislerinin Khatri-Rao ve Tracy-Singh çarpımlarının normları” başlıklı tez ile almıştır. Doktora derecesini ise 2005-2009 yılları arasında aynı üniversitede “Fibonacci ve Lucas matris dizileri ve özellikleri” başlıklı tez ile tamamlamıştır. Akademik hayatı boyunca matematikte Cebir ve Sayılar Teorisi alanlarında çalışmalar yapmıştır.
Osman Tunca is a Assoc. Prof. in the Civil Engineering Department of Karamanoğlu Mehmetbey University where he has been a faculty member since December 2023.
Osman completed his B.S. at Aksaray University and his M.Sc. at Gaziantep University in 2010 and 2013 respectively. His Ph.D. completed at Akdeniz University in 2019. His research interest lies in the area of experimental study of structural members, finite element analysis, and optimum design.
1999 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakultesi Biyoloji Öğretmenliği, 2004 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Bitki fizyolojisi alanında yüksek lisans, 2014 yılındaDumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Bitki Sistematiği alanında doktora yaptım. Bitki sistematiği, etnobotanik, tıbbi ve aromatik bitkiler, bitki fizyolojisi alanında çlışmalar yapıyorum.
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini sırasıyla 1997, 2010 ve 2016 yıllarında Ankara Gazi Üniversitesi'nden elektrik eğitimi alanında aldı. Şu anda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde Doçent olarak çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanları arasında orta frekans güç transformatörü, yumuşak manyetik çekirdek malzemeli transformatör tasarımı, transformatör termal analizi, indüktör tasarımı, FEA yazılımı ile elektromanyetik modelleme ve güç elektroniği devrelerinin performans analizi yer almaktadır.
He received the B.S., M.S. and the Ph.D. degrees in electrical education from the Gazi University, Ankara, in 1997, 2010 and 2016, respectively. He is currently an Associate Professor at the faculty of engineering, department of Electrical And Electronics Engineering, Karamanoğlu Mehmetbey University. His research interests include medium frequency power transformer, transformer design with the soft magnetic core material, transformer thermal analysis, inductor design, electromagnetic modeling with FEA software, and performance analysis of the power electronics circuits.
Dr. Sajjad Bagheri Baba Ahmadi, Birleşik Krallık’taki University of the West of Scotland’da Bilgisayar Bilimleri alanında Öğretim Üyesidir. Nanjing University of Science and Technology’den Bilgisayar Bilimleri ve Teknolojileri alanında doktora derecesine sahiptir. Araştırmaları, bilgi güvenliği için yenilikçi görüntü filigranlama tekniklerine odaklanmıştır. Yapay zeka, multimedia security ve privacy konularında güçlü bir altyapıya sahip olan Dr. Sajjad, saygın dergilerde ve konferanslarda birçok yayın yapmıştır.
Akademik rolüne ek olarak, Dr. Sajjad, editör, hakem ve konferans komitesi üyesi olarak araştırma topluluğuna aktif bir şekilde katkıda bulunmaktadır. Araştırma ilgi alanları arasında cybersecurity, multimedia forensics and security, deepfake detection ve machine learning yer almaktadır.
KMUJENS’nde yayınlanan makaleler Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC) ile lisanslanmıştır. İçeriğin ticari amaçlı kullanımı yasaktır. Dergide yer alan makaleler, yazarına ve orijinal kaynağa atıfta bulunulduğu sürece kullanılabilir.