BibTex RIS Kaynak Göster

Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 29.10.2016

Öz

Yaşlanma, genetik bir programla düzenlenen ve organizmada çevresel faktörlerin etkisiyle meydana gelen yapısal, işlevsel ve psikolojik değişmelerin toplamıdır. Yaşlanma kronolojik (doğum tarihine göre), biyolojik (anatomik ve fizyolojik değişikliklerle), ekonomik, sosyal (yaşlının hayattaki rolü), psikolojik yaşlanma alt tipleri olarak sınıflanabilir. Bu derlemede biyolojik yaşlanmanın nedenleri konusu ile ilgili teoriler ve etkileri anlatılmıştır.

Anahtar sözcükler: Biyolojik yaşlanma, yaşlanma, yaşlanma mekanizmaları.

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 29.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Muhammed Mustafa Öksüzokyar Bu kişi benim

Saadet Çisen Eryiğit Bu kişi benim

Kerime Öğüt Düzen

Berna Erdoğmuş Mergen Bu kişi benim

Ülkü Nur Sökmen Bu kişi benim

Serdal Öğüt

Yayımlanma Tarihi 29 Ekim 2016
Gönderilme Tarihi 24 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Öksüzokyar, M. M., Eryiğit, S. Ç., Öğüt Düzen, K., Erdoğmuş Mergen, B., vd. (2016). Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, 4(1).
AMA Öksüzokyar MM, Eryiğit SÇ, Öğüt Düzen K, Erdoğmuş Mergen B, Sökmen ÜN, Öğüt S. Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. Ağustos 2016;4(1).
Chicago Öksüzokyar, Muhammed Mustafa, Saadet Çisen Eryiğit, Kerime Öğüt Düzen, Berna Erdoğmuş Mergen, Ülkü Nur Sökmen, ve Serdal Öğüt. “Biyolojik Yaşlanma Nedenleri Ve Etkileri”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4, sy. 1 (Ağustos 2016).
EndNote Öksüzokyar MM, Eryiğit SÇ, Öğüt Düzen K, Erdoğmuş Mergen B, Sökmen ÜN, Öğüt S (01 Ağustos 2016) Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4 1
IEEE M. M. Öksüzokyar, S. Ç. Eryiğit, K. Öğüt Düzen, B. Erdoğmuş Mergen, Ü. N. Sökmen, ve S. Öğüt, “Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri”, Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, c. 4, sy. 1, 2016.
ISNAD Öksüzokyar, Muhammed Mustafa vd. “Biyolojik Yaşlanma Nedenleri Ve Etkileri”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4/1 (Ağustos 2016).
JAMA Öksüzokyar MM, Eryiğit SÇ, Öğüt Düzen K, Erdoğmuş Mergen B, Sökmen ÜN, Öğüt S. Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4.
MLA Öksüzokyar, Muhammed Mustafa vd. “Biyolojik Yaşlanma Nedenleri Ve Etkileri”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, c. 4, sy. 1, 2016.
Vancouver Öksüzokyar MM, Eryiğit SÇ, Öğüt Düzen K, Erdoğmuş Mergen B, Sökmen ÜN, Öğüt S. Biyolojik Yaşlanma Nedenleri ve Etkileri. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4(1).