Bu çalışma hasılmatikte üretilen arpa ve yulaf yeşil hasılının farklı günlerdeki besin madde içeriklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada %100 arpa tohumu; % 100 yulaf tohumu ve %75 arpa tohumu+ %25 yulaf tohumu karışımı kullanılmıştır. Araştırma sonucunda arpa grubunun yeşil hasıl boyu ve yaş ağırlığı en yüksek bulunmuştur. Kuru madde değeri 7. günde en düşük arpa hasılında en yüksek yulaf hasılında tespit edilmiştir. Denemenin 7 gününde hasılların ham kül, ham selüloz, ham yağ, asit deterjan lif ve nötral deterjan lif içerikleri düzeyleri 5. güne göre tüm gruplarda artış göstermiştir. Bunun aksine yeşil hasılın nispi yem değerlerinde azalma görülmüştür. Denemenin sonunda arpa ve arpa+yulaf hasılı karışımlarının yeşil hasıl özelliklerinin daha iyi olduğu tespit edilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Ağustos 2020 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2020, Cilt 8, Sayı 2 |
Bibtex | @araştırma makalesi { maeusabed725541, journal = {Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, issn = {2148-2837}, address = {}, publisher = {Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi}, year = {2020}, volume = {8}, pages = {30 - 36}, doi = {10.24998/maeusabed.725541}, title = {The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days}, key = {cite}, author = {Gümüş, Hidir and Bayır, Ahmet} } |
APA | Gümüş, H. & Bayır, A. (2020). The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days . Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi , 8 (2) , 30-36 . DOI: 10.24998/maeusabed.725541 |
MLA | Gümüş, H. , Bayır, A. "The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days" . Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi 8 (2020 ): 30-36 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/maeusabed/issue/54704/725541> |
Chicago | Gümüş, H. , Bayır, A. "The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days". Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi 8 (2020 ): 30-36 |
RIS | TY - JOUR T1 - The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days AU - Hidir Gümüş , Ahmet Bayır Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - doi: 10.24998/maeusabed.725541 DO - 10.24998/maeusabed.725541 T2 - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 30 EP - 36 VL - 8 IS - 2 SN - 2148-2837- M3 - doi: 10.24998/maeusabed.725541 UR - https://doi.org/10.24998/maeusabed.725541 Y2 - 2020 ER - |
EndNote | %0 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days %A Hidir Gümüş , Ahmet Bayır %T The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days %D 2020 %J Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi %P 2148-2837- %V 8 %N 2 %R doi: 10.24998/maeusabed.725541 %U 10.24998/maeusabed.725541 |
ISNAD | Gümüş, Hidir , Bayır, Ahmet . "The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days". Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi 8 / 2 (Ağustos 2020): 30-36 . https://doi.org/10.24998/maeusabed.725541 |
AMA | Gümüş H. , Bayır A. The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi. 2020; 8(2): 30-36. |
Vancouver | Gümüş H. , Bayır A. The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi. 2020; 8(2): 30-36. |
IEEE | H. Gümüş ve A. Bayır , "The nutrient values of barley and oat green fodder produced by hasılmatik at different days", Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 8, sayı. 2, ss. 30-36, Ağu. 2020, doi:10.24998/maeusabed.725541 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.