Kyrgyzstan is known as a country, in accordance with the geographic area, where are farm the horses and also made from mare | s milk koumiss. Generally, the consumption of milk in this is region is regarded as a attribute of the nomadic. Usually, in the nomadic culture conventionally reared milking animals and other animal species for milk production are used in obtaining fermented products milk. Koumiss, which allows the use of mare milk for a long time and considerable positive effect on human health, although abundant microbiota is a product containing probiotics. Koumiss is a form of mare milk, which allow use for a long time by fermenting and containing abundant of probiotics microbiota considerable positive effect on human health. Diversity of microbiota will differ because of the geographical conditions and animal species.
Kırgızistan coğrafik olarak bulunduğu alan hayvancılığa uyumlu olan at yetiştirilen ve kısrak sütünden kımız yapılan bir ülke olarak da bilinmektedir. Bu bölgedeki süt tüketiminin fazla olması genellikle göçebe kültürün bir özelliği olarak kabul edilmektedir. Göçebe kültürü içerisinde, geleneksel olarak süt üretimi için yetiştirilen hayvanlar ile diğer sağılan hayvan türlerinin sütleri çoğunlukla fermente ürünlerinin elde edilmesinde kullanılmaktadır. Kımız kısrak sütünün uzun zaman kullanılmasını sağlayan ve insan sağlığı üzerinde önemli ölçüde olumlu etki göstermekle birlikte bol miktarda probiyotik microbiota içeren bir üründür. İçinde bulunan mikrobiotanın çeşitliliği coğrafik koşullardan ve hayvan türünden farklılık göstermektedir
Other ID | JA95NP83TR |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | May 1, 2014 |
Published in Issue | Year 2014 Volume: 2 Issue: 1 |
Manas Journal of Engineering