PDF BibTex RIS Kaynak Göster

Development Of Haccp Plan For Flour Production Line

Yıl 2017, Cilt: 5 Sayı: 3, 0 - 1, 01.12.2017

Öz

In this study, it is aimed to determine the critical control points of a flour production line in a millot Kyrgyzstan. Hazard analysis of the production line was done and 5 different critical control points have been identified and corresponding process steps are classified as follows: Reseiving of wheat, storage of wheat, removal of foreign materials by metal magnite, storage of ready-made product without packaging, storage of ready-made product. The safety of control points outside the critical control points is ensured by prerequisite programs. The HACCP Plan has been established for the process steps that are considered as critical control point.

Kaynakça

  • 1. Göncü A., 2011. Farklı Tahıl Unları İlavesi İle Elde Edilen Fırınlanmış Buğday Cipsinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi, Erciyes Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, Kayseri
  • 2. Kınacı, E., Kınacı, G., Birsin, M., A., Alp, A., Kutlu, İ., Serin İklim Tahılları Üretiminin Artırılması Olanakları. http://www.zmo.org.tr/resimler/ekler/582ac40970f9885_ek.pdf)
  • 3. Elgün, A. ve Ertugay, Z., 1992, Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniv. Zir. Fak., Yayın No: 297, Erzurum, s 481.
  • 4. Kurtcebe A., 2001. Buğday Unu Komponentlerinin Kompozisyonu Ve Fonksiyonlari, Bitirme Ödevi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Isparta.
  • 5. Anonymous, 2003a. Assuring Food Safety and Quality: Guidelines for Strengthening National Food Control Systems. Joint FAO/WHO Publication. (G I D A M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ D E R G İ S İ, İbrahim İLBEĞİ, Sube Müdürü, TAGEM, GIDA GÜVENLİĞİ ve TÜKETİCİNİN KORUNMASI)
  • 6. Ioannis S. Arvanitoyannis. HACCP and ISO 22000: Application to Foods of Animal Origin. John Wiley

Un Üretim Hattında HACCP Planının Uygulanması

Yıl 2017, Cilt: 5 Sayı: 3, 0 - 1, 01.12.2017

Öz

Bu çalışmada, Kırgızistan’da yer alan bir un fabrikasının un üretim hattında tehlike analizi yapılarak kritik kontrol noktalarının belirlenmesi ve her bir kritik kontrol noktası için HACCP Planının kurulması amaçlanmaktadır. Çalışmada, 5 farklı kritik kontrol noktası tespit edilmiş olup, söz konusu işlem aşamaları şu şekilde sınıflandırılmıştır; buğdayın alınması, buğdayın depolanması, yabancı maddelerin metal magnit ile uzaklaştırılması, hazır ürünün ambalajsız depolanması, hazır ürünün depolanması. Kritik kontrol noktaları dışında kalan kontrol noktalarının güvenliği ön şart programları ile sağlanmıştır. Kritik kontrol noktası olarak değerlendirilen proses basamakları için HACCP Planı kurulmuştur

Kaynakça

  • 1. Göncü A., 2011. Farklı Tahıl Unları İlavesi İle Elde Edilen Fırınlanmış Buğday Cipsinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi, Erciyes Üniversitesi, Yüksek Lisans Tezi, Kayseri
  • 2. Kınacı, E., Kınacı, G., Birsin, M., A., Alp, A., Kutlu, İ., Serin İklim Tahılları Üretiminin Artırılması Olanakları. http://www.zmo.org.tr/resimler/ekler/582ac40970f9885_ek.pdf)
  • 3. Elgün, A. ve Ertugay, Z., 1992, Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniv. Zir. Fak., Yayın No: 297, Erzurum, s 481.
  • 4. Kurtcebe A., 2001. Buğday Unu Komponentlerinin Kompozisyonu Ve Fonksiyonlari, Bitirme Ödevi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Isparta.
  • 5. Anonymous, 2003a. Assuring Food Safety and Quality: Guidelines for Strengthening National Food Control Systems. Joint FAO/WHO Publication. (G I D A M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ D E R G İ S İ, İbrahim İLBEĞİ, Sube Müdürü, TAGEM, GIDA GÜVENLİĞİ ve TÜKETİCİNİN KORUNMASI)
  • 6. Ioannis S. Arvanitoyannis. HACCP and ISO 22000: Application to Foods of Animal Origin. John Wiley

Ayrıntılar

Diğer ID JA55HG94ZG
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

E. SEMERCİOGLU Bu kişi benim


A. KASIMAKUNOVA Bu kişi benim


R. Adil Akai TEGİN Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2017
Yayınlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

Bibtex @ { mjen484354, journal = {MANAS Journal of Engineering}, issn = {1694-7398}, eissn = {1694-7398}, address = {}, publisher = {Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi}, year = {2017}, volume = {5}, number = {3}, pages = {0 - 1}, title = {Development Of Haccp Plan For Flour Production Line}, key = {cite}, author = {Semercioglu, E. and Kasımakunova, A. and Tegin, R. Adil Akai} }
APA Semercioglu, E. , Kasımakunova, A. & Tegin, R. A. A. (2017). Development Of Haccp Plan For Flour Production Line . MANAS Journal of Engineering , 5 (3) , 0-1 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/mjen/issue/40448/484354
MLA Semercioglu, E. , Kasımakunova, A. , Tegin, R. A. A. "Development Of Haccp Plan For Flour Production Line" . MANAS Journal of Engineering 5 (2017 ): 0-1 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/mjen/issue/40448/484354>
Chicago Semercioglu, E. , Kasımakunova, A. , Tegin, R. A. A. "Development Of Haccp Plan For Flour Production Line". MANAS Journal of Engineering 5 (2017 ): 0-1
RIS TY - JOUR T1 - Un Üretim Hattında HACCP Planının Uygulanması AU - E.Semercioglu, A.Kasımakunova, R. Adil AkaiTegin Y1 - 2017 PY - 2017 N1 - DO - T2 - MANAS Journal of Engineering JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 1 VL - 5 IS - 3 SN - 1694-7398-1694-7398 M3 - UR - Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 MANAS Journal of Engineering Development Of Haccp Plan For Flour Production Line %A E. Semercioglu , A. Kasımakunova , R. Adil Akai Tegin %T Development Of Haccp Plan For Flour Production Line %D 2017 %J MANAS Journal of Engineering %P 1694-7398-1694-7398 %V 5 %N 3 %R %U
ISNAD Semercioglu, E. , Kasımakunova, A. , Tegin, R. Adil Akai . "Development Of Haccp Plan For Flour Production Line". MANAS Journal of Engineering 5 / 3 (Aralık 2017): 0-1 .
AMA Semercioglu E. , Kasımakunova A. , Tegin R. A. A. Development Of Haccp Plan For Flour Production Line. MJEN. 2017; 5(3): 0-1.
Vancouver Semercioglu E. , Kasımakunova A. , Tegin R. A. A. Development Of Haccp Plan For Flour Production Line. MANAS Journal of Engineering. 2017; 5(3): 0-1.
IEEE E. Semercioglu , A. Kasımakunova ve R. A. A. Tegin , "Development Of Haccp Plan For Flour Production Line", MANAS Journal of Engineering, c. 5, sayı. 3, ss. 0-1, Ara. 2017

Manas Journal of Engineering 

16155