YAZAR REHBERİ
Not: Lütfen daha detaylı bilgi için, dergimizin ana sayfasında en altta bulunan, Yazar Rehberini dikkatle inceleyiniz.
İlk gönderimde makaleniz İngilizce olması veya şablona uyması zorunda değildir. Makalenin kabul haline sizden şablona uygun İngilizce hali de istenecektir
Dergiye gönderilecek yazılar, özetler, dipnotlar ve referanslar dahil 7500 kelime arasında olmalıdır.
Makalede en fazla 5 tablo-sekil bulunmalıdır.
Makalede yapay zeka, çıkar çatışması, etik onay, fon kaynakları, yazar is bolumu, veri paylaşımı ile ilgili beyan bulunmalıdır (Kaynakçadan önce).
Bir makale İlk Gönderimden- Yayın Sürecine kadar farklı süreçlerden geçmektedir. Makalenin hangi sürecinde nelerin yapıldığı ve yazardan nelerin istendiğine ilişkin bilgiler aşağıdaki maddelerde açıklanmıştır. Yazar, kendi makalesinin bulunduğu süreçleri takip ederek bulunduğu süreçte nelerin yapılması gerektiğini bu maddelerden öğrenebilir. Bu sayede sürecin daha hızlı akmasına katkıda bulunabilir.
Makale Yazım Kuralları
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi’ne gönderilen yazılar başka bir yerde yayımlanmamış ya da yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Yayımlanmak üzere kabul edilen tüm yazıların, her türlü ortamda yayın hakları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi’ne aittir. Dergide yayınlanan makalelerdeki görüşler, tamamen yazarın sorumluluğunda olup dergi kurulları üzerinde hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
Hakem incelemesinden geçen yazıların yayınlandığı bir dergi bölümüne makale gönderilirken Kör Hakemlik ilkelerine uyulur.
Gönderilen yazıların Türk Dil Kurumu tarafından belirlenen yazım kurallarına uygunluğu gözetilmelidir.
Önemli Notlar:
1- Farklı yazarlarla birlikte olsa da, üst üste iki sayıda, aynı yazara ait birden fazla makale yayımlanamaz. (Dergi Editörler Kurulu kararı 21.09.2021).
2- Kasım 2022 sayısından itibaren yayımlanan tüm makalelerin Türkçe tam metni yanı sıra İngilizce tam metinleri de yayımlanacaktır. Makalesinin İngilizce tam metinini göndermeyen yazarların makalelerinin Türkçe tam metni de yayımlanmaz (hakem değerlendirmesi sonucunda kabul edilmiş olsa bile) (Dergi Editörler Kurulu kararı 21.09.2021).
3- Etik kurul izni zorunlu olan çalışmalarda (Örneğin insanlar veya hayvanlar üzerinden toplanan verilerle yapılan çalışmalarda), verilerin toplandığı tarihten bağımsız olarak, etik kurul izin belgesi yüklenmesi zorunludur. Etik kurul izin belgesi yüklenmemiş olan makaleler değerlendirme sürecine alınmaz. (Dergi Editörler Kurulu Kararı 21.0.2021)
Açık Erişim Politikası
Bu dergi açık erişim sağlama politikasını benimsemiştir. Açık erişim bilginin global değişimini artırarak insanlık için yararlı sonuçlar doğurmaktadır.
Gizlilik Beyanı
Bu dergi sitesindeki isimler ve eposta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.