Nova Dil Dergisi, dilbilim, edebiyat, yabancı dil öğretimi, çeviribilim ve kültür çalışmaları alanlarına katkı sağlayacak, özgün çalışmaları yayımlayan hakemli akademik bir dergidir. Dergimizin öncelikli amacı, dil ve kültür alanlarındaki farklı disiplinler arasında bağlantı kurarak dil ve kültür çalışmalarında yenilikçi yaklaşımlar sunmaktır.
Derginin yayım dili Türkçe ve İngilizcedir. Yayımlanan makalelerin sorumluluğu tümüyle yazar(lar)a aittir.
Nova Dil Dergisi, dil ve kültür çalışmalarında yenilikçi yaklaşımlar sunmayı bir vizyon olarak benimsemiştir ve bu vizyonunu gerçekleştirirken dergiye yollanan makalelerin basım aşamasına kadar olan tüm süreçlerinde bilimsel etik ve değerler çerçevesinde, şeffaf ve dürüst bir yayın politikası izlemeyi temel prensip olarak benimsemiştir.
Nova Dil Dergisi, yılda iki kez olmak üzere Haziran ve Aralık aylarında yayımlanır. Dergiye gönderilen makalelerin daha önce başka bir yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir.
Yazarlarımız Makale Gönderi Dosyalarını aşağıda sunulduğu şekliyle hazırlamalıdırlar.
Nova Dil Dergisi, APA 7 atıf sisteminin yazım kurallarını kullanmakta ve çalışmaların bu formata uygun hazırlanmasını talep etmektedir. Yayımlanmak üzere gönderilen çalışmalar, Word formatında “Times New Roman” karakteri kullanılarak, tek satır aralığında, iki yana yaslı olarak kenar boşlukları: sol 2,5 cm, sağ 2,5 cm, üst 2,5 cm, alt 2,5 cm ölçeğinde olmalıdır.
Gönderi Dosyaları
1. Telif Hakkı Devir Formu: Forma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Belgenin sisteme pdf dosya formatında yüklenmesi zorunludur.
• Tüm yazarların isimleri ve iletişim bilgilerini içermeli ve sorumlu yazar tarafından imzalanarak yüklenmelidir.
4. Tam Metin: Dosyaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
• Lütfen yazınızı hazırlarken NOVA Tam Metin Şablonunu Kullanınız ve Tam Metin olarak yükleyiniz.
5. Başlık Sayfası: Forma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
• Çalışmanın: Başlığı, Kısa Başlığı; Yazar Bilgileri (Ad, Soyad; Kurum; Adres; e-posta; ORCID), ve makalede yer alması istenen diğer bilgiler başlık sayfasında yer almalıdır.
NOVAL DİL DERGİSİ ETİK İLKELER VE YAYIN POLİTİKASI
Nova Dil Dergisi, Yükseköğretim Kurulu’nca belirtilen Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesini ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesini benimsemiştir. Etik Kurul izni gerektiren çalışmalarda (anket ya da ölçek uygulamayı gerektiren, görüşme ve gözlem içeren; doküman, resim, anket vb. diğerleri tarafından geliştirilen ve kullanım izni gerektiren çalışmalar) etik kurul belgelerinin makale yükleme sürecinde sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Hakemler araştırmalara ilişkin ham verileri talep etme hakkına sahiptirler.
Dergimiz, intihale ve yağmacı dergiciliğe karşı bir yayın anlayışı benimsemiştir. Ithenticate benzerlik raporunun %20 benzerlik oranını geçmemesi gerekmektedir.
Yazar(lar), çalışmalarıyla birlikte ek dosya olarak, etik kurul belgesini (gerekli ise), telif hakkı devir formunu ve Ithenticate benzerlik rapor sonucunu dergi sistemine yükleme yükümlülüğündedir(ler).
Makale gönderim süreç ve işlemlerinde herhangi bir ücret talep edilmez.
Yazarların Etik Sorumlulukları
• Yazar(lar) özgün çalışmalarını göndermek ve yararlandıkları diğer araştırmaları kaynak olarak belirtmek durumundadır(lar).
• Çalışmaya katkısı olan her bir araştırmacının ismi yayına dahil edilmelidir.
• Yazar(lar) YÖK Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesinde belirtilen kurallara uymalıdır.
• Yazar (lar) çıkar çatışması teşkil edebilecek durumları ve ilişkileri belirtmelidir(ler).
• Yazar(lar) çalışmalarını aynı anda birden fazla derginin başvuru sürecinde bulunduramaz.
Editör Kurulu İçin Etik Kurallar
• Editör Kurulu, görevini yerine getirirken her bir çalışmayı derginin amaç ve kapsamına göre değerlendirmeli ve yazarlar arasında ayrım gözetmeksizin objektif bir şekilde hareket etmelidir.
• Editör Kurulu, dergiye gönderilen tüm çalışmalarda kişisel verilerin korunmasına özen göstermelidir.
Editör Kurulu, bilimsel kaliteyi ve özgünlüğü ön planda tutmalıdır.
• Editör Kurulu, gerektiğinde düzeltmeler, açıklamalar, geri çekilmeler ve özürler yayımlamaya her zaman hazır olmalıdır.
• Editör Kurulu, etik ihlali niteliğinde bir şikâyet olması durumunda, gerekli tedbirleri almalıdır.
Hakemler İçin Etik Kurallar
• Hakemler değerlendirme sürecini objektif ve gizli olarak yürütmek durumundadırlar.
• Hakemler, makalenin yayımlanmasının reddedilmesi gerektiği durumlarda, Editör Kurulu’na nedenleri sunmalıdırlar.
• Hakemler, atıf eksikliği, yayımlanmış yayın tespiti, yazar tarafından yapılan telif hakkı ihlali ve intihal durumlarında konuyu dergi editörlüğüne bildirmelidirler.
NOVA DİL DERGİSİ Yayın Politikası
Dergimiz sistemine yüklenen her çalışma editoryal incelemenin ardından ilgili alanda çalışmaları bulunan ve farklı üniversitelerde görev yapan iki öğretim üyesine gönderilir. Çalışmanın yayın kabulü alabilmesi için en az iki olumlu rapor gerekmektedir. Raporlardan birinin olumlu, diğerinin olumsuz olması durumunda üçüncü bir alan hakeminin görüşü istenir. İlk hakem değerlendirme sürecinde iki adet ret alan çalışma başka hakeme gönderilmez. Hakemin düzeltme vermesi durumunda, yazar bu düzeltmeleri yapmakla yükümlüdür aksi durumlarda, çalışma editör kurulunca yazara iade edilir.
Dergimize gönderilen çalışmaların yayın süreci hakem raporlarının geliş süresine göre değişmektedir.
Nova Dil Dergisi, makale gönderim süreç ve işlemlerinde herhangi bir ücret talep etmez.