BibTex RIS Kaynak Göster

PROBIOTIC OF USING ADVANTEGES AS FEED ADDITIVE MATTER TO FISH FEEDING

Yıl 2009, Cilt: 4 Sayı: 1, 6 - 11, 01.02.2009

Öz

Fish farming, as well as other industries, constantly requires new techniques in order to increase production yield. Modern tecnology; other sciences such as biotechnology, microbiology and other of sciences are important a tool that could lead to a higer quality and greater quantity of products. Feeding and new practices in farming usually play an important role in aquaculture studys. And the addition of various additives to a balanced feed formula to achieve better growth is a common practice of many fish feed manufacturers and farmers. Probiotics, as biofriendly bakteria introduced. For example, lactic acid bacteria and Bacillus spp. In addition, probiotics into the culture environment complete with pathogenic bacteria, are nonpathogenic and nontoxic microorganisms. In this study was investigated, these strains of bacteria biologies, advantages and have many positive effects

BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI

Yıl 2009, Cilt: 4 Sayı: 1, 6 - 11, 01.02.2009

Öz

Balık yetiştiriciliğinde, diğer endüstrilerde olduğu gibi üretimi arttırmak için sürekli yeni teknolojilere ihtiyaç duyulmaktadır. Modern teknoloji; biyoteknoloji, mikrobiyoloji ve diğer bilimlerin daha fazla ve daha yüksek kalitede ürün elde edilebilmesi için önemli bir vasıtadır. Besleme ve yetiştiricilikteki yeni uygulamalar akuakültür çalışmaları içerisinde önemli rol oynamaktadır. Buna ilave olarak, yem bileşimlerinin çeşitli katkılarla dengelenmesiyle daha iyi gelişimin sağlanması birçok balığın üretim ve yetiştiriciliğinde yaygın bir uygulamadır. Probiyotikler canlı dostu bakteriler olarak bilinirler. Örneğin, laktik asit bakterileri ve Bacillus spp. Bununla birlikde, probiyotikler, kültür şartlarında patojen bakterilerle rekabet eden, patojenik ve toksik olmayan mikroorganizmalardır. Bu çalışmada, bu tür bakterilerin biyolojileri ve sahip oldukları birçok yararlı etkileri araştırılmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Biyoloji
Yazarlar

Gülüzar Tuna Kelestemur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kelestemur, G. . T. (2009). BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI. Ecological Life Sciences, 4(1), 6-11. https://doi.org/10.12739/10.12739
AMA Kelestemur GT. BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI. NWSA. Şubat 2009;4(1):6-11. doi:10.12739/10.12739
Chicago Kelestemur, Gülüzar Tuna. “BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI”. Ecological Life Sciences 4, sy. 1 (Şubat 2009): 6-11. https://doi.org/10.12739/10.12739.
EndNote Kelestemur GT (01 Şubat 2009) BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI. Ecological Life Sciences 4 1 6–11.
IEEE G. . T. Kelestemur, “BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI”, NWSA, c. 4, sy. 1, ss. 6–11, 2009, doi: 10.12739/10.12739.
ISNAD Kelestemur, Gülüzar Tuna. “BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI”. Ecological Life Sciences 4/1 (Şubat 2009), 6-11. https://doi.org/10.12739/10.12739.
JAMA Kelestemur GT. BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI. NWSA. 2009;4:6–11.
MLA Kelestemur, Gülüzar Tuna. “BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI”. Ecological Life Sciences, c. 4, sy. 1, 2009, ss. 6-11, doi:10.12739/10.12739.
Vancouver Kelestemur GT. BALIK BESLEMEDE YEM KATKI MADDESİ OLARAK PROBİYOTİK KULLANIMININ AVANTAJLARI. NWSA. 2009;4(1):6-11.