BibTex RIS Kaynak Göster

The Determination of Antioxidant Activities in Anise (Pimpinella anisum) and Fennel (Foeniculum vulgaris).

Yıl 2012, Cilt: 7 Sayı: 1, 49 - 54, 01.02.2012

Öz

In this study, determination of antioxidant activity for anise and fennel suplied as packed unprocessed from three different regions and processed in three different brands, was carried out by spectrophotometric method. The antioxidant activity was determined by the method of metal chelating activity. To determine of antioxidant activity in anise and fennel, were used samples which obtained results infusion, decoction and extraction. According to analysis results, the highest and lowest values were obtained to be, unprocessed anise; % 89,2±0,5 (infusion), processed anise; % 22,5±6,7 (decoction), unprocessed fennel % 78,3±0,6 (decoction and infusion), processed fennel; % 32,9±2,3 (decoction) respectively.

Anason (Pimpinella Anisum) ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)'nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini

Yıl 2012, Cilt: 7 Sayı: 1, 49 - 54, 01.02.2012

Öz

Bu çalışmada, üç farklı bölge ve üç farklı markada, açık olarak ve işlenmiş paketlenmiş olarak temin edilen anason ve rezene örneklerinde antioksidan aktiviteleri, spetrofotometrik olarak metal şelatlama aktivitesi metodu ile tayin edildi. Anason ve rezene örneklerinden infüzyon (demleme), dekoksiyon (kaynatma) ve ektrasiyon sonucu elde edilen örneklerde antioksidan aktivitesi belirlendi. Analiz sonuçlarına göre en yüksek ve en düşük değerler sırasıyla, işlenmemiş anasonda % 89,2±0,5 (infüzyon), işlenmiş anasonda %22,5±6,7 (deoksiyon), işlenmemiş rezenede % 78,3±0,6 (dekoksiyon), işlenmiş rezenede ise %32,9±2,3 olarak elde edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Fizik
Yazarlar

Habibe Özmen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özmen, H. (2012). Anason (Pimpinella Anisum) ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini. Physical Sciences, 7(1), 49-54. https://doi.org/10.12739/10.12739
AMA Özmen H. Anason (Pimpinella Anisum) ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini. Physical Sciences. Şubat 2012;7(1):49-54. doi:10.12739/10.12739
Chicago Özmen, Habibe. “Anason (Pimpinella Anisum) Ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini”. Physical Sciences 7, sy. 1 (Şubat 2012): 49-54. https://doi.org/10.12739/10.12739.
EndNote Özmen H (01 Şubat 2012) Anason (Pimpinella Anisum) ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini. Physical Sciences 7 1 49–54.
IEEE H. Özmen, “Anason (Pimpinella Anisum) ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini”, Physical Sciences, c. 7, sy. 1, ss. 49–54, 2012, doi: 10.12739/10.12739.
ISNAD Özmen, Habibe. “Anason (Pimpinella Anisum) Ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini”. Physical Sciences 7/1 (Şubat 2012), 49-54. https://doi.org/10.12739/10.12739.
JAMA Özmen H. Anason (Pimpinella Anisum) ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini. Physical Sciences. 2012;7:49–54.
MLA Özmen, Habibe. “Anason (Pimpinella Anisum) Ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini”. Physical Sciences, c. 7, sy. 1, 2012, ss. 49-54, doi:10.12739/10.12739.
Vancouver Özmen H. Anason (Pimpinella Anisum) ve Rezene (Foeniculum Vulgaris)’nin Antioksidan Aktivitelerinin Tayini. Physical Sciences. 2012;7(1):49-54.