EN
TR
Bir Tocqueville Monografisi: “Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür”
Öz
Lütfi Sunar’ın kaleme aldığı, 2019 yılında Ketebe Yayınları’ndan neşredilen ve Tocqueville’i birçok yönüyle ele alan “Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür” adlı 8 bölümlük bu eser literatürdeki önemli bir boşluğu doldurmuştur. Kitap tam anlamıyla bir Tocqueville monografisidir. Zira bu kitap Tocqueville’in aristokratik bir aileye ait olması itibarıyla dedesi ve babasından aldığı kültürel mirasla birlikte doğumundan eğitimine, yetiştiği ortamdan yaptığı seyahatlere, meslek hayatından siyasi tecrübelerine, fikirsel serüveninden ortaya koyduğu eserlere kadar Tocqueville’i etraflıca ele alan bir çalışmadır. Bu anlamda hem sosyoloji hem de siyaset bilimi alanlarına katkı yapmaktadır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Lütfi Sunar, Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür, İstanbul: Ketebe, 2019, 207 s.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Sosyoloji
Bölüm
Kitap İncelemesi
Yazarlar
Yayımlanma Tarihi
30 Haziran 2022
Gönderilme Tarihi
19 Mayıs 2022
Kabul Tarihi
22 Haziran 2022
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2022 Cilt: 1 Sayı: 1
APA
Karaman, Y. V. (2022). Bir Tocqueville Monografisi: “Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür”. Olgu Sosyoloji Dergisi, 1(1), 37-40. https://izlik.org/JA26SP98MH
AMA
1.Karaman YV. Bir Tocqueville Monografisi: “Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür”. Olgu Sosyoloji Dergisi. 2022;1(1):37-40. https://izlik.org/JA26SP98MH
Chicago
Karaman, Yunus Vehbi. 2022. “Bir Tocqueville Monografisi: ‘Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür’”. Olgu Sosyoloji Dergisi 1 (1): 37-40. https://izlik.org/JA26SP98MH.
EndNote
Karaman YV (01 Haziran 2022) Bir Tocqueville Monografisi: “Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür”. Olgu Sosyoloji Dergisi 1 1 37–40.
IEEE
[1]Y. V. Karaman, “Bir Tocqueville Monografisi: ‘Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür’”, Olgu Sosyoloji Dergisi, c. 1, sy 1, ss. 37–40, Haz. 2022, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA26SP98MH
ISNAD
Karaman, Yunus Vehbi. “Bir Tocqueville Monografisi: ‘Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür’”. Olgu Sosyoloji Dergisi 1/1 (01 Haziran 2022): 37-40. https://izlik.org/JA26SP98MH.
JAMA
1.Karaman YV. Bir Tocqueville Monografisi: “Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür”. Olgu Sosyoloji Dergisi. 2022;1:37–40.
MLA
Karaman, Yunus Vehbi. “Bir Tocqueville Monografisi: ‘Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür’”. Olgu Sosyoloji Dergisi, c. 1, sy 1, Haziran 2022, ss. 37-40, https://izlik.org/JA26SP98MH.
Vancouver
1.Yunus Vehbi Karaman. Bir Tocqueville Monografisi: “Alexis De Tocqueville: Modern Çağın Çelişkileri Karşısında Bir Düşünür”. Olgu Sosyoloji Dergisi [Internet]. 01 Haziran 2022;1(1):37-40. Erişim adresi: https://izlik.org/JA26SP98MH