Yazım Kuralları

OLGU Sosyoloji Dergisi, atıf sistemi olarak American Psychological Association (APA) 6’yı kullanmaktadır. Türk Kütüphaneciler Derneği’nin hazırladığı APA 6 kitapçığına şuradan ulaşabilirsiniz.

Yazarlar, OLGU Sosyoloji Dergisi’nin hazırladığı şablonla aday makalelerini göndermekle yükümlüdürler. Şablon için tıklayınız…

Şablonun esas kuralları şöyle belirtilebilir:

Yazarların mutlaka ORCID numaraları, kurum/eğitim bilgileri ve mailleri gönderilen aday makalede açık bir biçimde yer almalıdır. Körleştirme, editör tarafından gerçekleştirilecektir.
Yazıda sadece Georgia yazı fontu ve 1 satır aralığı kullanılacaktır.
Ana Başlık 12 ve İngilizce Başlık 11 punto, giriş ve sonuç dahil numaralandırılmış başlıklar 12 ve yazı 10 punto, Türkçe makaleler için özet (250-300 kelime) ve genişletilmiş İngilizce özet (750-1000 kelime) 9 punto, paragraftan ayrılan tam alıntılar tırnak içerisinde ve kenarlardan 1 cm daraltmak suretiyle 9 punto, sayfa altı notlar içinse 9 punto olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Her paragraf 1 cm girintili olarak başlamalı ayrıca iki yana yaslı ve tiresiz olarak ayarlanmalıdır.
Sayfa kenarları sağ ve sol, alt ve üstten 1,27 cm (Dar) olarak ayarlanmalıdır.
Tablolar sadece yatay kenarlıklar kullanılmak suretiyle karakterler sayfaya sığacak şekilde 10, 9 veya 8 punto olarak ayarlanmalıdır. Geniş tablolar müstakil bir sayfada yatay olarak konumlandırılabilir. Tabloların başka bir sayfaya kayması engellenmelidir. Tablolar, bir sayfayı geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. İçeride göndermesi yapılan tablolar ek olarak sunulabilir.
Kaynakça müstakil bir sayfada yer almalıdır. Ekler EK-1, EK-2… olarak sıralanmak suretiyle kaynakçadan sonra yer almalıdır.