BibTex RIS Kaynak Göster

SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 2, 267 - 274, 01.02.2004

Öz

Kolesterol oksidasyon ürünleri (KOÜ); kolesterol içeren gıdaların işlenmesi sırasında, uygun olmayan ambalajlama ve depolama koşullarında, ısı ve ışık gibi faktörlerin etkisi ile oluşmaktadır. Bu maddeler mutajenik, kanseriyojenik, sitotoksik, anjiyotoksik, hücre zarlarını tahrip edici ve metabolizmada kolesterol biyosentezini yavaşlatıcı özelliklere sahiptir. Bu nedenle gıdalardaki KOÜ halk sağlığı için potansiyel bir risk taşımaktadır. Kolesterolce zengin olan süt ve süt ürünlerinde de uygun olmayan şartlarda işleme ve depolama sırasında KOÜ oluşmaktadır. Bu nedenle süt ürünlerinin işlenmesi sırasında KOÜ oluşmaması için önlemlerin alınması ve bu konuda standartların getirilmesi gerekmektedir.

CHOLESTEROL OXIDATION PRODUCTS IN MILK AND MILK PRODUCTS

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 2, 267 - 274, 01.02.2004

Öz

Cholesterol oxidation products (COPs) are occurred by heat and light factors during processing, improper packaging and storage conditions. COPs are mutagenic, carcinogenity, cytotoxic, angiotoxic and damage to cell membrane and effect biosynthesis cholesterol in the metabolism . So, COPs have potential risk for public health. Also, in milk and milk products that have high cholesterol COPs can be also formed during processing and storage. Therefore it is necessary that measurements must be taken and standards must be in dairy about COPs.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

A. Kemal Seçkin Bu kişi benim

Mustafa Metin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 10 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Seçkin, A. K. ., & Metin, M. . (2004). SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(2), 267-274.
AMA Seçkin AK, Metin M. SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Şubat 2004;10(2):267-274.
Chicago Seçkin, A. Kemal, ve Mustafa Metin. “SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10, sy. 2 (Şubat 2004): 267-74.
EndNote Seçkin AK, Metin M (01 Şubat 2004) SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 2 267–274.
IEEE A. K. . Seçkin ve M. . Metin, “SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy. 2, ss. 267–274, 2004.
ISNAD Seçkin, A. Kemal - Metin, Mustafa. “SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10/2 (Şubat 2004), 267-274.
JAMA Seçkin AK, Metin M. SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10:267–274.
MLA Seçkin, A. Kemal ve Mustafa Metin. “SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy. 2, 2004, ss. 267-74.
Vancouver Seçkin AK, Metin M. SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10(2):267-74.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.