BibTex RIS Kaynak Göster

Pamukkale üniversitesi hastanesi’nde diyabetik ayak İnfeksiyonlarının mikrobiyolojik ve klinik değerlendirilmesi

Yıl 2008, Sayı: 1, 9 - 12, 01.04.2008

Öz

Bu çalışmada, diyabetik ayak infeksiyonlu hastaların klinik ve mikrobiyolojik bulgularının
değerlendirilmesi amaçlandı. Şubat 2003-Mayıs 2004 tarihleri arasında İnfeksiyon Hastalıkları Kliniği
tarafından takip edilen 22 hasta incelendi. Diyabetin komplikasyonları açısından araştırıldığında, 18
hastada nöropati varlığı tespit edildi. En sık karşılaşılan etkenlerin sırasıyla metisiline duyarlı
Staphylococcus aureus, metisiline dirençli S. aureus ve Escherichia coli olduğu bulundu. Sonuç
olarak, diyabete bağlı oluşabilecek ciddi komplikasyonlar nedeniyle bu hastaların çok iyi takip
edilmeleri gereklidir. (Pamukkale Tıp Dergisi, 2008;1:9-12).

Microbiological and clinical evaluation of diabetic food infections in Pamukkale university hospital

Yıl 2008, Sayı: 1, 9 - 12, 01.04.2008

Öz

The purpose of this study is to evaluate the clinical and microbiological findings of patients withdiabetic food infection. Twenty-two patients followed by Infectious Diseases Clinic between February2003-May 2004 were researched. When the complications of diabetes were analysed, neuropathywas found in 18 patients. Methicillin-sensitive S. aureus, methicillin-resistant S. aureus and E. coliwere most frequently detected infectious agents. In conclusion, these patients have to be followedvery well because of the complications of diabetes.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA87TD68VP
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Suzan Saçar Bu kişi benim

Hüseyin Turgut Bu kişi benim

İlknur Kaleli Bu kişi benim

Semra Toprak Bu kişi benim

Melek Demir Bu kişi benim

Derya Hırçın Cenger Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2008
Gönderilme Tarihi 1 Nisan 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Saçar, S., Turgut, H., Kaleli, İ., Toprak, S., vd. (2008). Microbiological and clinical evaluation of diabetic food infections in Pamukkale university hospital. Pamukkale Medical Journal(1), 9-12.
AMA Saçar S, Turgut H, Kaleli İ, Toprak S, Demir M, Cenger DH. Microbiological and clinical evaluation of diabetic food infections in Pamukkale university hospital. Pam Tıp Derg. Nisan 2008;(1):9-12.
Chicago Saçar, Suzan, Hüseyin Turgut, İlknur Kaleli, Semra Toprak, Melek Demir, ve Derya Hırçın Cenger. “Microbiological and Clinical Evaluation of Diabetic Food Infections in Pamukkale University Hospital”. Pamukkale Medical Journal, sy. 1 (Nisan 2008): 9-12.
EndNote Saçar S, Turgut H, Kaleli İ, Toprak S, Demir M, Cenger DH (01 Nisan 2008) Microbiological and clinical evaluation of diabetic food infections in Pamukkale university hospital. Pamukkale Medical Journal 1 9–12.
IEEE S. Saçar, H. Turgut, İ. Kaleli, S. Toprak, M. Demir, ve D. H. Cenger, “Microbiological and clinical evaluation of diabetic food infections in Pamukkale university hospital”, Pam Tıp Derg, sy. 1, ss. 9–12, Nisan 2008.
ISNAD Saçar, Suzan vd. “Microbiological and Clinical Evaluation of Diabetic Food Infections in Pamukkale University Hospital”. Pamukkale Medical Journal 1 (Nisan 2008), 9-12.
JAMA Saçar S, Turgut H, Kaleli İ, Toprak S, Demir M, Cenger DH. Microbiological and clinical evaluation of diabetic food infections in Pamukkale university hospital. Pam Tıp Derg. 2008;:9–12.
MLA Saçar, Suzan vd. “Microbiological and Clinical Evaluation of Diabetic Food Infections in Pamukkale University Hospital”. Pamukkale Medical Journal, sy. 1, 2008, ss. 9-12.
Vancouver Saçar S, Turgut H, Kaleli İ, Toprak S, Demir M, Cenger DH. Microbiological and clinical evaluation of diabetic food infections in Pamukkale university hospital. Pam Tıp Derg. 2008(1):9-12.
Creative Commons Lisansı
Pamukkale Tıp Dergisi, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır