BibTex RIS Kaynak Göster

x

Yıl 2005, Cilt: 17 Sayı: 17, 47 - 57, 01.01.2005

Öz

This study is related to the comparison the effect of “traditional teaching system” largely used in chemistry with cooperative learning method, upon the success of the education process. The study was carried out upon 79 tenth year students studying in Gazi Çiftlik high school in 2002-2003 educational years. The students were subjected to a 10- question primary survey in order to recognize them and determine their socio economical situations and they were given an elementary test to measure their primary knowledge about the subject. There were two classes chosen with equal success rate and both were given the subject of “Radioactivity “one with the “traditional method” (control group) and the other with “cooperative learning method“(experimental group.) The evaluation of data revealed that the experimental group was more successful compared with the control group.

RADYOAKTİVİTE ÖĞRETİMİNDE İŞBİRLİKÇİ ÖĞRENME YÖNTEMİ İLE GELENEKSEL ÖĞRETİM YÖNTEMİN BAŞARIYA ETKİLERİ

Yıl 2005, Cilt: 17 Sayı: 17, 47 - 57, 01.01.2005

Öz

Bu çalışma, Türkiyeâdeki liselerde, kimya öğretiminde yaygın olarak kullanılan âGeleneksel Öğretim Yöntemiâ ile İşbirlikçi Öğrenme Yöntemininâ başarıya etkilerinin karşılaştırılması amacı ile yapıldı. Çalışma, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Ankara, Gazi Çiftlik Lisesinde, 79 lise II. Sınıf öğrencisi üzerinde gerçekleştirildi. Öğretimden önce öğrencileri tanımak, sosyo-ekonomik durumlarını, grup çalışmasındaki deneyimlerini, kimya öğretiminde grupla çalışmaya karşı isteklerini ve grup çalışmasına bakış açılarını saptamak amacı ile 10 soruluk bir tanıma anketi ve konu hakkında öğrencilerin ön bilgilerini ölçmek amacı ile bir âön bilgi testiâ sunuldu. Bu ön testteki başarı durumlarına göre başarıca eş iki lise II. sınıfından birinde, âGeleneksel Öğretim Yöntemiâ (Kontrol Grubu), diğerine âİşbirlikçi Öğrenme Yöntemiâ (Deney Grubu) ile, âRadyoaktiviteâ konusu işlendi. Konu ile ilgili olarak hazırlanan, 15 soruluk, radyoaktivite kavram testi, öğretimden önce ve sonra olmak üzereâ ilk testâ ve âson testâ olarak uygulandı. Sonuçların değerlendirilmesinden, işbirlikçi öğrenme yönteminin, geleneksel öğretim yöntemine göre daha başarılı olduğu saptandı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Habibe Tezcan Bu kişi benim

Üzeyir Yılmaz Bu kişi benim

Mine Babaoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2005
Gönderilme Tarihi 1 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 17 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Tezcan, H., Yılmaz, Ü., & Babaoğlu, M. (2005). RADYOAKTİVİTE ÖĞRETİMİNDE İŞBİRLİKÇİ ÖĞRENME YÖNTEMİ İLE GELENEKSEL ÖĞRETİM YÖNTEMİN BAŞARIYA ETKİLERİ. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 17(17), 47-57.