BibTex RIS Kaynak Göster

DİŞETİ ESTETİĞİNDE KÖK KAPAMA TEKNİKLERİ

Yıl 2011, Cilt: 2 Sayı: 2, 112 - 124, 17.11.2011

Öz

Hastalarda fonksiyonel ve estetik problemlere neden olan dişeti çekilmelerinin tedavisi periodontolojide önemli konular arasında yer almaktadır. Dişeti çekilme defektlerinin tedavisinde amaç yapışık dişeti boyut ve yüksekliğini arttırarak, tam bir kök yüzey örtümünün sağlanmasıdır. Bu amaçla çeşitli mukogingival cerrahi yöntemleri kullanılmaktadır. Bu derlemede dişeti çekilme defektlerinde tedavi yaklaşımları ve kök kapama başarıları özetlenmiştir.

Anahtar kelimeler: Dişeti çekilmesi, kök kapama teknikleri, mukogingival cerrahi

ROOT COVERAGE PROCEDURES IN GINGIVAL AESTHETICS

Yıl 2011, Cilt: 2 Sayı: 2, 112 - 124, 17.11.2011

Öz

Treatments of gingival recessions which cause functional and aesthetic problems in patients take place among the important issues in periodontology. The goal of root coverage procedure is augmentation of the width and height of keratinized gingiva, as well as to obtain complete root coverage. For this purpose many mucogingival surgery techniques have been used. This review summarized the therapeutic approaches for gingival recession defects and achievements of root coverage.

Keywords: Gingival recession, root coverage techniques, mucogingival surgery

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derlemeler
Yazarlar

Gülin Yılmaz

Özlem Fentoğlu

Fatma Kırzıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 17 Kasım 2011
Gönderilme Tarihi 11 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

Vancouver Yılmaz G, Fentoğlu Ö, Kırzıoğlu F. DİŞETİ ESTETİĞİNDE KÖK KAPAMA TEKNİKLERİ. Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi. 2011;2(2):112-24.

SDÜ Sağlık Bilimleri Dergisi, makalenin gönderilmesi ve yayınlanması dahil olmak üzere hiçbir aşamada herhangi bir ücret talep etmemektedir. Dergimiz, bilimsel araştırmaları okuyucuya ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır.