BibTex RIS Kaynak Göster

Ekstraadrenal Paraganglioma: Olgu Sunumu Extraadrenal Paraganglioma: Case Report

Yıl 2016, Cilt: 23 Sayı: 4, 0 - 0, 30.12.2016

Öz

Özet:
Paragangliomalar; ‘karotis body tümörü, glomus tümörü, kemodektoma ve reseptoma’ olarak da isimlendirilen; nadir görülen, yavaş büyüyen, nöroendokrin tümörlerdir. En sık görüldüğü bölgeler; karotis kommunis arter bifurkasyonu, juguler foramen, aortik ark ve retroperitondur. Genellikle benign karakterde olan bu tümörler, malign diferansiasyon da gösterebilmektedirler. Bu yazıda biz aort ve vena cavaya yakın komşulukta bir retroperitoneal paraganglioma olgusunu resimler eşliğinde sunmayı amaçladık.
Anahtar Kelimeler: Paraganglioma, glomus tümörü, retroperitoneal
Abstract:
Paragangliomas are noroendocrine tumors that seens rarely, progress slowly and named also as ‘carotis body tumors, glomus tumors, chemodectoma and reseptoma’. The regions that paragangliomas are usually located are;carotis communis artery bifurcation, juguler foramen, aortic arch and retroperitoneum. These tumors are usually benign characterised but they can show malign diferantiation. In this writing we aimed to present a retroperitoneal paraganglioma case with pictures which located nearby aort and vena cava.
Key Words: Paraganglioma, glomus tumor, retroperitoneal

Yıl 2016, Cilt: 23 Sayı: 4, 0 - 0, 30.12.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Olgu Sunumları
Yazarlar

Bartu Badak

Enver İhtiyar

Necdet Fatih Yaşar

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 24 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 23 Sayı: 4

Kaynak Göster

Vancouver Badak B, İhtiyar E, Yaşar NF. Ekstraadrenal Paraganglioma: Olgu Sunumu Extraadrenal Paraganglioma: Case Report. SDÜ Tıp Fak Derg. 2016;23(4).

                                                                                         14791


Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi/Medical Journal of Süleyman Demirel University is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 International.