Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Influence on Fattening Performance Characteristics of Japanese Quails (Coturnix Coturnix Japonica) of Dietary Protein Levels

Yıl 2002, Cilt: 16 Sayı: 30, 1 - 4, 25.12.2002

Öz

This study was conducted to determine the effect on fattening performance characteristics of Japanese quails of various dietary protein levels. The birds were fed with the diets containing 3000 kcal ME/kg and different protein levels (18, 21, 24, 27 and 30 %, respectively) for 35 days. The results showed that live weight gain, food consumption and food conversion ratio of the birds fed the diet containing 24 % CP were found to be significantly different than the other experimental groups (P<0.05). There were no significant differences among the groups fed with 18, 21, 27 and 30 % for above mentioned criteria.

Rasyon Protein Seviyesinin Japon Bıldırcınlarının (Coturnix Coturnix Japonica) Besi Performansına Etkisi

Yıl 2002, Cilt: 16 Sayı: 30, 1 - 4, 25.12.2002

Öz

Bu deneme, farklı seviyede protein içeren rasyonların Japon bıldırcınlarının besi performansına etkisini belirle-mek için yürütülmüştür. Kuşlar, 3000 kkal ME/kg ve % 18, 21, 24, 27 ve 30 HP içeren rasyonlarla 35 gün yemlenmiş-lerdir. Performans özelliklerine ilişkin veriler, optimal rasyon HP seviyesinin % 24 olduğunu göstermiştir. Bu deneme-de % 18, 21, 27 ve 30 HP içeren grupların canlı ağırlık kazancı, yem tüketimi ve yem değerlendirme katsayısı ortala-maları arasındaki farklılıklar önemsiz bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Hayvansal Üretim (Diğer)
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Alp Önder Yıldız Bu kişi benim

Sinan Sefa Parlat Bu kişi benim

Yusuf Cufadar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Aralık 2002
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 16 Sayı: 30

Kaynak Göster

EndNote Yıldız AÖ, Parlat SS, Cufadar Y (01 Aralık 2002) Influence on Fattening Performance Characteristics of Japanese Quails (Coturnix Coturnix Japonica) of Dietary Protein Levels. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 16 30 1–4.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.