This study was conducted to determine the effect on fattening performance characteristics of Japanese quails of various dietary protein levels. The birds were fed with the diets containing 3000 kcal ME/kg and different protein levels (18, 21, 24, 27 and 30 %, respectively) for 35 days. The results showed that live weight gain, food consumption and food conversion ratio of the birds fed the diet containing 24 % CP were found to be significantly different than the other experimental groups (P<0.05). There were no significant differences among the groups fed with 18, 21, 27 and 30 % for above mentioned criteria.
Bu deneme, farklı seviyede protein içeren rasyonların Japon bıldırcınlarının besi performansına etkisini belirle-mek için yürütülmüştür. Kuşlar, 3000 kkal ME/kg ve % 18, 21, 24, 27 ve 30 HP içeren rasyonlarla 35 gün yemlenmiş-lerdir. Performans özelliklerine ilişkin veriler, optimal rasyon HP seviyesinin % 24 olduğunu göstermiştir. Bu deneme-de % 18, 21, 27 ve 30 HP içeren grupların canlı ağırlık kazancı, yem tüketimi ve yem değerlendirme katsayısı ortala-maları arasındaki farklılıklar önemsiz bulunmuştur.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Hayvansal Üretim (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Aralık 2002 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2002 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2002 Cilt: 16 Sayı: 30 |
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.