Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Describing of Different Mathematical Models for Lactation Curve and Estimation of Control Interval in Dairy Cattle

Yıl 2004, Cilt: 18 Sayı: 34, 11 - 19, 25.12.2004

Öz

In this study aimed fitting and comparing eight mathematical models to lactation curves of Brown Swiss cattle. Models are as fallows:
Model 1: , Model 2: , Model 3: , Model 4: , Model 5: , Model 6: , Model 7: , Model 8:
Lactation data were standardized according to lactation order and season. The fitting the lactation curve of the models are investigated and compared. The standardized data were found to be more compatible with Model 1 and Model 2 in all control intervals than other models.

Süt Sığırlarında Laktasyon Eğrilerinin Farklı Matematik Modellerle Belirlenmesi ve Kontrol Aralığının Tespiti

Yıl 2004, Cilt: 18 Sayı: 34, 11 - 19, 25.12.2004

Öz

Bu çalışmada, farklı matematik modeller kullanılarak İsviçre Esmeri sığırların laktasyon eğrilerini en iyi belirleyen mo-dellerin tespiti amaçlanmıştır. Çalışmada sekiz matematik model incelenmiştir. Bu modeller aşağıdaki gibidir.
Model 1: , Model 2: , Model 3: , Model 4: , Model 5: , Model 6: , Model 7: , Model 8:
Süt verimi kayıtları laktasyon sırası ve laktasyonun başlama mevsimine göre standardize edilerek, modellerin laktasyon eğrisine uyumları incelenmiş ve karşılaştırılmıştır. Standardize edilmiş verilere tüm kontrol aralıklarında Model 1 ve Model 2’nin daha iyi uyum gösterdiği tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Hayvansal Üretim (Diğer)
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İsmail Keskin Bu kişi benim

Abdurrahman Tozluca Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Aralık 2004
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 18 Sayı: 34

Kaynak Göster

EndNote Keskin İ, Tozluca A (01 Aralık 2004) Describing of Different Mathematical Models for Lactation Curve and Estimation of Control Interval in Dairy Cattle. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 18 34 11–19.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.