Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Evaluation of Plant Materials Used in Urban Open-Green Areas; Aksaray City Case

Yıl 2011, Cilt: 25 Sayı: 2, 93 - 100, 25.06.2011

Öz

Plants in the urban setting play an important role in improving urban life. In order to attain the main purpose it is necessary to carry out the plantation activities in the frame of the principles and knowledge of planning, designing, maintaining, tending and related professional disciplines and persons. In this research the important of open-green areas were investigated on the human life. The plant materials used in open-green areas of Aksaray city were evaluated by designing of plants. In conclusion, the problems related to applications were determined and the solutions proposals were suggested.

Kentsel Açık-Yeşil Alanlarda Kullanılan Bitki Materyalinin Değerlendirilmesi; Aksaray Kenti Örneği

Yıl 2011, Cilt: 25 Sayı: 2, 93 - 100, 25.06.2011

Öz

Kentsel yerleşimlerde bitkiler kentsel yaşamın gelişmesinde önemli rol oynarlar. Ancak istenilen amaca ulaşmak için bilimsel ve teknik çerçevede, planlama-tasarım-uygulama-bakım çalışmalarının bir bütün içinde ve özellikle ilgili meslek disiplinleri ve uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gereklidir. Bu araştırmada açık-yeşil alanların insan yaşamın-daki yeri ve önemi incelenmiş, Aksaray kenti açık yeşil alanlarında kullanılan bitkilerin tasarım yönünden değerlendir-mesi yapılmıştır. Araştırma sonucunda uygulamalara yönelik sorunlar ortaya konmuş ve çözüm önerileri getirilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Serpil Önder Bu kişi benim

Çapan Dede Akbulut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Haziran 2011
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

EndNote Önder S, Akbulut ÇD (01 Haziran 2011) The Evaluation of Plant Materials Used in Urban Open-Green Areas; Aksaray City Case. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 25 2 93–100.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.