Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Effects on Performance Characteristics in Quail (Coturnix coturnix japonica) by Dietary Addition of Yeast (Saccharomyces cerevisiae)and Lactic Acid Bacteria (Pediococcus acidilactici )

Yıl 2010, Cilt: 24 Sayı: 1, 47 - 50, 25.04.2010

Öz

This study was performed to evaluate effects on performance characteristics in quail by dietary addition of yeast (Saccharomyces cerevisiae) and lactic acid bacteria (Pediococcus acidilactici). A total of 40 quail chicks were divided into four experimental groups of individually 10 birds and fed the following diets for 5 weeks: I) Control (basal diet-without probiotics); II) Control + yeast; III) Control + lactic acid bacteria; IV) Control + yeast + lactic acid bacteria. Yeast and lactic acid bacteria incorporated into the diets at 1 g/kg diet. Performance parameters (body weight gain, feed intake and feed conversion ratio) were determined weekly. Performance characteristics were affected significantly (P<0.05) by dietary addition of yeast and lactic acid bacteria throughout the experiment. At the end of this trial, birds fed diet containing yeast and lactic acid bacteria significantly improved body weight gain, feed intake and feed conversion ratio. These results suggested that the usage together with yeast and bacteria in quail diets could be more effective than alone yeast or bacteria.

Bıldırcın (Coturnix coturnix japonica) Rasyonlarına İlave Edilen Ekmek Mayası (Saccharomyces cerevisiae) ve Laktik Asit Bakterilerinin (Pediococcus acidilactici) Performans Özelliklerine Etkileri

Yıl 2010, Cilt: 24 Sayı: 1, 47 - 50, 25.04.2010

Öz

Bu çalışma, bıldırcın rasyonlarına ilave edilen ekmek mayası (Saccharomyces cerevisiae) ve laktik asit bakterilerinin (Pediococcus acidilactici) performans özelliklerine etkilerini belirleyebilmek için gerçekleştirilmiştir. On günlük yaşta ve karışık cinsiyette toplam 40 adet Japon bıldırcınının (Coturnix coturnix japonica) kullanıldığı bu denemede, her bir grup 10 bıldırcından oluşturulmuş ve hayvanlar bireysel olarak barındırılmıştır. Tesadüf parselleri deneme planına göre düzenlenen çalışmada, gruplar; (I) Kontrol, (II) Kontrol + ekmek mayası, (III) Kontrol + laktik asit bakterisi ve (IV) Kontrol + ekmek mayası + laktik asit bakterisi şeklinde oluşturulmuştur. Deneme 5 hafta sürmüş; yem tüketimi, canlı ağırlık kazancı ve yem değerlendirme katsayısı haftalık olarak belirlenmiştir. Deneme rasyonlarına ağırlık/ağırlık (a/a) esasına göre; ekmek mayası ve laktik asit bakterisi % 0.1 seviyesinde ilave edilmiştir. Deneme sonunda, besi performans ölçütleri bakımından (canlı ağırlık kazancı, yem tüketimi ve yem değerlendirme katsayısı) en yüksek değerler maya + laktik asit bakterisi içeren IV. grupta gerçekleşmiş, en düşük değerler ise probiyotiksiz kontrol grubunda kaydedilmiştir. Mevcut deneme bulgularına göre, bıldırcın rasyonlarında maya ve laktik asit bakterilerinin birlikte kullanımının daha uygun olabileceği söylenebilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Toprak Bilimi ve Ekolojisi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sinan S. Parlat Bu kişi benim

Rabia Göçmen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Nisan 2010
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 24 Sayı: 1

Kaynak Göster

EndNote Parlat SS, Göçmen R (01 Nisan 2010) Effects on Performance Characteristics in Quail (Coturnix coturnix japonica) by Dietary Addition of Yeast (Saccharomyces cerevisiae)and Lactic Acid Bacteria (Pediococcus acidilactici ). Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 24 1 47–50.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.