Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Tatlı su İstakozu (Astacus leptodactylus Esch. 1823) Avcılığında Bazı Avlama Yemlerinin Av Miktarına Etkileri Üzerine Bir Araştırma

Yıl 1991, Cilt: 1 Sayı: 1, 115 - 122, 15.02.1991

Öz

Bu araştırma, 9 Ekim 1986-5 Temmuz 1987 tarihleri arasında, bazı avlama yemlerinin tatlısu istakozu avcılığında av miktarı üzerine etkilerini karşılaştırmak amacıyla Mogan Gölü'nde yapılmıştır. Araştırmada kepek ekmeği, balık eti ve mezbaha artıkları denenmiştir.Gölde belirlenen dört araştırma istasyonunun her birine seri halinde 45 tuzak (Pinter) bırakılarak bütün istasyonlarda üç ayrı yem aynı anda ve eşit süre ile (72 saat) onbeşer tuzakta denenmiştir. Toplam olarak 180 tuzağın kullanıldığı denemeler sekiz kez tekrarlanmıştır.
Araştırma sonucunda, av miktarına etkileri bakımından bu üç yem arasında farklılık bulunamamıştır (P>0.05).

Kaynakça

  • Arrignon, J., 1981. "L'ecrevisse Et Son Elevage Bordas." Paris, 153-160
  • Atay. D., 1984. "Kabuklu Su Ürünleri ve Üretim Tekniği" Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayını, Ankara. 914,71-96
  • Avault, J.W. JR., Pollock. B.A., Collazo, J.A., Romaire, R.P., Cange. S.W.. 1985. "Evaluating Experimental Crawfish Baits". La Acric. USA. 28. (2):4-5
  • Bean, R.A., Huner, J.V., 1978. "An Evaluation Of Selected Crawfish Traps And Trapping Methods" Freshwater Crayfish, Lousiana. (4): 141- 152
  • Düzgüneş, O., 1963. "Bilimsel Araştırmalarda İstatistik Prensipleri ve Me- todları". Ege Üniversitesi Matbaası, İzmir. 260-263
  • Munsuz, N., Üner, 1., 1983. "Türkiye Suları". Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayını, Ankara, 882, S.169.
  • Westman, K., Pursiainen, M., Vilkman, R., 1978. "A New Folding Trap Model Which Prevents Crayfish From Escaping". Freshwater Crayfish. (4): 235-242

A Research on The Effects of Some Baits on The Amount of Cray Fish (Astacus leptodactylus Esch. 1823) Trapped

Yıl 1991, Cilt: 1 Sayı: 1, 115 - 122, 15.02.1991

Öz

This research was carried out in order to investigate the effects of some baits on crayfish trapped from October 9th of 1986 to July 5th of 1987 in Mogan lake. Three different experimental baits used in this experiment as follow: Bran-bread, fish meat and tankage. In the lake, four experimental locations were determined as stations place and 45 traps were left in series in each experimental station. In every station, three different baits were tested in 15 traps at the same time and duration (72 hours). As a total 180 traps were repeated 8 times. There was no significant difference between the baits as far as amount of harvested crayfish concerned (P>0.05).

Kaynakça

  • Arrignon, J., 1981. "L'ecrevisse Et Son Elevage Bordas." Paris, 153-160
  • Atay. D., 1984. "Kabuklu Su Ürünleri ve Üretim Tekniği" Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayını, Ankara. 914,71-96
  • Avault, J.W. JR., Pollock. B.A., Collazo, J.A., Romaire, R.P., Cange. S.W.. 1985. "Evaluating Experimental Crawfish Baits". La Acric. USA. 28. (2):4-5
  • Bean, R.A., Huner, J.V., 1978. "An Evaluation Of Selected Crawfish Traps And Trapping Methods" Freshwater Crayfish, Lousiana. (4): 141- 152
  • Düzgüneş, O., 1963. "Bilimsel Araştırmalarda İstatistik Prensipleri ve Me- todları". Ege Üniversitesi Matbaası, İzmir. 260-263
  • Munsuz, N., Üner, 1., 1983. "Türkiye Suları". Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayını, Ankara, 882, S.169.
  • Westman, K., Pursiainen, M., Vilkman, R., 1978. "A New Folding Trap Model Which Prevents Crayfish From Escaping". Freshwater Crayfish. (4): 235-242
Toplam 7 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Hayvansal Üretim (Diğer)
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ayhan Öztürk Bu kişi benim

Fikri Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Şubat 1991
Gönderilme Tarihi 15 Ekim 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

EndNote Öztürk A, Aydın F (01 Şubat 1991) A Research on The Effects of Some Baits on The Amount of Cray Fish (Astacus leptodactylus Esch. 1823) Trapped. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 1 1 115–122.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.