This research was carried out to determine constructional problems of dairy and beef cattle establishment in Konya region. The study was conducted 33 establishment consisting of 14 beef and 19 dairy cattle tying barns selected in Konya region. The housing floor was same level with the natural ground or lower than that, in 55% of the barns. Foundation depths of the barns were generally insufficient, and widht of foundation was about 45-50 cm. The Stone materials had been used to build the foundation walls. In 88% of the barns, the construction materials of the walls were made of stones and adobes. According to the result of investigation, physical construction of buildings is generally insufficient, in addition the most of them have planing mistakes. Environmental conditions are inadequate for cattles, especially natural ventilation outlet areas are less for all the housing.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Araştırma Konya bölgesindeki süt ve besi sığırcılığı işletmelerinde barınakların fiziksel yapı durumu ve sorunlarının belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu çalışma Konya bölgesinden seçilen 19'u süt ve 14'ü besi olmak üzere toplam 33 adet işletmede yürütülmüştür. Etüd edilen ahırların % 55'inde barınak tabanı doğal zeminle aynı seviyede veya daha aşağıdadır. Barınakların çoğunda temel derinlikleri yetersiz olup, temel genişliği ise 45-50 cm arasındadır. Temel duvarlarının yapımında taş malzeme kullanılmıştır. Duvarların % 88'1 kerpiç ve taş malzeme kullanılarak yapılmıştır. Araştırma sonucunda barınaklarda fiziki yapının genellikle yetersiz olduğu ve çoğunda da planlama hatalarının bulunduğu belirlenmiştir. Hayvanlar için gerekli çevre koşulları yetersiz olup, özellikle havalandırma bacası kesit alanları ahırların tamamında olması gerekenin altındadır.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Tarımsal Yapılar |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Aralık 1994 |
Gönderilme Tarihi | 15 Ocak 1994 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1994 Cilt: 4 Sayı: 6 |
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.