Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Education at a Glance: Highlights, OECD Publishing

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 51 - 52, 25.10.2011

Öz

1961'de kurulan ülkemizin de üyeleri arasında yer aldığı OECD, yani Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün eğitim alanında G20, Avrupa Birliği gibi geniş bir ülke yelpazesinin güncel eğitim durumlarını incelediği Education at a Glance kitabı üye ülkelerdeki eğitim durumu ile ilgili oldukça faydalı veriler vermektedir. OECD tarafından yayınlanan kitap toplam 5 bölümden oluşmaktadır. Kitabın başlangıcında bölümlerin kısaca özetlendiği önsöz ve içindekiler bölümünden sonra okuyucular için kullanılan terimlerin (ISCED 0, ISCED 1, ISCED 5) açıklamasının yer aldığı rehber bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde terimlerin anlamlarının yanı sıra bilgilendirici açıklamalar da eklenmiştir. Bununla birlikte kitap boyunca hangi ülkelerin bu araştırma kapsamında olduğu bu bölümde yer almaktadır.

Education at a Glance: Highlights, OECD Publishing

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 51 - 52, 25.10.2011

Öz

1961'de kurulan ülkemizin de üyeleri arasında yer aldığı OECD, yani Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün eğitim alanında G20, Avrupa Birliği gibi geniş bir ülke yelpazesinin güncel eğitim durumlarını incelediği  Education at a Glance kitabı üye ülkelerdeki eğitim durumu ile ilgili oldukça faydalı veriler vermektedir. OECD tarafından yayınlanan kitap toplam 5 bölümden oluşmaktadır. Kitabın başlangıcında bölümlerin kısaca özetlendiği önsöz ve içindekiler bölümünden sonra okuyucular için kullanılan terimlerin (ISCED 0, ISCED 1, ISCED 5) açıklamasının yer aldığı rehber bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde terimlerin anlamlarının yanı sıra bilgilendirici açıklamalar da eklenmiştir. Bununla birlikte kitap boyunca hangi ülkelerin bu araştırma kapsamında olduğu bu bölümde yer almaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Çağrı Erkoç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Ekim 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Erkoç, Ç. (2011). Education at a Glance: Highlights, OECD Publishing. Sakarya University Journal of Education, 1(1), 51-52.