BibTex RIS Kaynak Göster

Physiological Disorders of Apple

Yıl 2009, Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1, 121 - 126, 01.02.2009

Öz

Our country is the 4th with its 3 million tones apple production in the world ,which has got the 65 million tones apple. Turkey exports 0,3-0,4 % part of its apple production. In this research, post and preharvest physiological disorders (superficial scald, bitter spot, water core, flesh browning, CO2 induced injury, low CO2 injury, light induced scald, cleavage, corroding) for apple, which is important for our country, have been discussed. Causes of the formation and indication have explained and sensitive cultivars have given. Additionally, prevention of disorders and detection practices are emphasized. As a result, some advices have been aligned about reduction or prevention of physiological disorders which are about pre and post-harvest

Elmada Fizyolojik Bozukluklar

Yıl 2009, Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1, 121 - 126, 01.02.2009

Öz

Ülkemiz, 65 milyon ton’luk dünya elma üretiminde 3 milyon ton ile 4. sırada yer almaktadır. Türkiye, üretilen elmanın % 0,3-0,4’lik kısmı ihraç
etmektedir. Bu çalışmada ülkemiz açısından önem arz eden elma meyvesinde hasat öncesi ve hasat sonrası görülen önemli fizyolojik bozukluklar
(kabuk yanıklığı, acı benek, iç sulanması, meyve eti kahverengileşmesi, karbondioksit (CO2) zararı, düşük oksijen (O2) zararı, güneş yanıklığı,
çatlamalar, paslanma) hakkında çalışmalar derlenmiştir. Bozuklukların oluşma nedenleri ve belirtileri açıklanmış ve bu bozukluklara hassa çeşitler
vurgulanmıştır. Ayrıca, bozuklukların önlenmesi ve tespiti ile ilgili uygulamalar üzerinde de durulmuştur. Sonuçta hasat öncesi ve sonrası fizyolojik
bozuklukların azaltılması veya önlenmesi hakkında alınabilecek tedbirler sıralanarak önerilerde bulunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA33JZ89AG
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fatih Şen Bu kişi benim

Ali İslam Bu kişi benim

Saadet Koç Bu kişi benim

İsmail Karaçalı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şen, F., İslam, A., Koç, S., Karaçalı, İ. (2009). Elmada Fizyolojik Bozukluklar. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 121-126.
AMA Şen F, İslam A, Koç S, Karaçalı İ. Elmada Fizyolojik Bozukluklar. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2009;(1):121-126.
Chicago Şen, Fatih, Ali İslam, Saadet Koç, ve İsmail Karaçalı. “Elmada Fizyolojik Bozukluklar”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1 (Şubat 2009): 121-26.
EndNote Şen F, İslam A, Koç S, Karaçalı İ (01 Şubat 2009) Elmada Fizyolojik Bozukluklar. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 121–126.
IEEE F. Şen, A. İslam, S. Koç, ve İ. Karaçalı, “Elmada Fizyolojik Bozukluklar”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 1, ss. 121–126, Şubat 2009.
ISNAD Şen, Fatih vd. “Elmada Fizyolojik Bozukluklar”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (Şubat 2009), 121-126.
JAMA Şen F, İslam A, Koç S, Karaçalı İ. Elmada Fizyolojik Bozukluklar. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2009;:121–126.
MLA Şen, Fatih vd. “Elmada Fizyolojik Bozukluklar”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1, 2009, ss. 121-6.
Vancouver Şen F, İslam A, Koç S, Karaçalı İ. Elmada Fizyolojik Bozukluklar. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2009(1):121-6.