Su, kümes ve çiftlik hayvanlarının vücudunda öncelikli bileşendir ve hayvanların vücut ağırlığının %50-%80 i sudur. Çiftlik ve kümes
hayvanlarının su ihtiyaçlarını değerlendirirken, vücuda alınan suyun ayrımını yapmak önemlidir. Yüksek kalitede bol ve sürekli su kaynağı,
hayvanların sağlığı ve iyi bir şekilde yetiştirilmesi için gereklidir. Yetersiz kalitede su kullanılması verimin düşmesi, beslenmenin bozulması ve
hayvan sağlığının olumsuz etkilenmesiyle sonuçlanabilir. Düşük kalitede su kullanılmasının hayvan üreticilerine verdiği en büyük zararlar, fark
edilmeyen üretim verimsizlikleri ve karlılık üzerindeki etkilerdir.
Çiftlik hayvanları için su kaynağının güvenli olması oldukça önemlidir. Su kalitesinin standartların altında olması sebebiyle hayvanlar sağlık
problemi yaşayabilir veya yem tüketimleri azalabilir. Sudaki inorganik veya organik kirlilik verimin düşmesine neden olmakta ve değişik
hastalıklara yol açabilmektedir
Water is the primary constituent in the body of livestock and poultry, constituting 50% - 80% the live weight of animal. When evaluating water requirements of livestock and poultry, it is important to distinguish. Safe supplies of water are absolutely essential for livestock and poultry. Livestock and poultry may suffer health problems or below-normal consumptions resulting from standard quality water. Major livestock health problems associated with water quality are seldom reported except in site-specific instances. Water supply for livestock is very important to be safe. Ingestion of mineral or organic contaminants can cause poor performance or nonspecific disease conditions
Other ID | JA59ZM86BG |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | February 1, 2011 |
Published in Issue | Year 2011 Issue: 1 - Year: 2011 Issue: 1 |