BibTex RIS Kaynak Göster

Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi ve Kalitesini Etkiliyor mu?

Yıl 2013, Sayı: 2 - Yıl: 2013 Sayı: 2, 41 - 47, 01.07.2013

Öz

Bu çalışma, ısıtmasız serada ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki farklı dönemde perlit ve Hindistan cevizi torfunda
yetiştirilen domates bitkilerinin verimi ve meyve kalitesini ortaya koymak amacıyla yürütülmüştür. Bitkisel materyal olarak
Titan F1 domates çeşidi kullanılmıştır. Bitkilerin su ve besin maddesi gereksinimi komple besin çözeltisi ile karşılanmıştır.
Çözelti uygulaması açık sistem topraksız tarım tekniğine uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Hasat dönemi boyunca birikimli
toplam ve pazarlanabilir verim değerleri belirlenmiştir. Meyve kalitesi ile ilgili olarak meyve kabuk direnci, kuru madde
miktarı, meyve suyu EC ve pH içeriği, meyve kabuk rengi (L, a/b, hue, kroma), titre edilebilir asitlik ve vitamin C içeriği
incelenmiştir. Sonuç olarak domates yetiştiriciliğinde verim ve kalite parametrelerinin substrata bağlı olarak değişebileceği
saptanmıştır. Hindistan cevizi torfu, verim ve kalite açısından daha iyi sonuç vermiştir.

Do Soilless Media Effect Yield and Quality of Tomatoes?

Yıl 2013, Sayı: 2 - Yıl: 2013 Sayı: 2, 41 - 47, 01.07.2013

Öz

This study was conducted to evaluate yield and fruit quality of the tomatoes cultivated in perlite and cocopeat in an unheated greenhouse during spring and autumn growing seasons. Titan F1 tomato variety was used as the plant material. Water and nutrient requirements of the plants were provided by complete nutrient solution. Implementation of the solution was conducted according to open system. Cumulative total and marketable yield values were determined during the harvest period. Fruit quality relating to fruit firmness, dry matter content, EC and pH of fruit juice, fruit colour (L, a/b, hue, chroma), titratable acidity and vitamin C content were investigated. It was determined that yield and quality of tomato plants can change depending on the substrate. Cocopeat gave better results than perlite

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA74ZA39ZG
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ebru Toprak Bu kişi benim

Ayşe Gül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 2 - Yıl: 2013 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Toprak, E., & Gül, A. (2013). Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi ve Kalitesini Etkiliyor mu?. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(2), 41-47.
AMA Toprak E, Gül A. Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi ve Kalitesini Etkiliyor mu?. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Temmuz 2013;(2):41-47.
Chicago Toprak, Ebru, ve Ayşe Gül. “Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi Ve Kalitesini Etkiliyor Mu?”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 2 (Temmuz 2013): 41-47.
EndNote Toprak E, Gül A (01 Temmuz 2013) Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi ve Kalitesini Etkiliyor mu?. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 2 41–47.
IEEE E. Toprak ve A. Gül, “Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi ve Kalitesini Etkiliyor mu?”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 2, ss. 41–47, Temmuz 2013.
ISNAD Toprak, Ebru - Gül, Ayşe. “Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi Ve Kalitesini Etkiliyor Mu?”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 2 (Temmuz 2013), 41-47.
JAMA Toprak E, Gül A. Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi ve Kalitesini Etkiliyor mu?. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013;:41–47.
MLA Toprak, Ebru ve Ayşe Gül. “Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi Ve Kalitesini Etkiliyor Mu?”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 2, 2013, ss. 41-47.
Vancouver Toprak E, Gül A. Topraksız Tarımda Kullanılan Ortam Domates Verimi ve Kalitesini Etkiliyor mu?. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013(2):41-7.