BibTex RIS Kaynak Göster

Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri

Yıl 2014, Cilt: 7 Sayı: 1, 45 - 48, 01.02.2014

Öz

Trichoderma harzianum ırklarının, bazı abiotik stres faktörlerinin etkilerini azalttığına dair çeşitli çalışmalar yapılmış olmasına rağmen,
tuz stresine yönelik etkileri tam olarak açıklanamamıştır. Bu çalışma, T. Harzianum T22 Rifai KRL-AG2’ nin, NaCl kullanılarak oluşturulan
tuz stresi altında, soğan (Allium cepa L.) tohumlarının çimlenmelerine olan etkilerini araştırmak için yapılmıştır. Kantartopu-3 soğan çeşidine
ait tohumlar, farklı dozda T. Harzianum T22 Rifai KRL-AG2 ile muamele edilmiştir. Tohumlar, 0, 2.4, 4.8 ve 9.8 ds/m tuzluluk koşullarında
test edilmiştir. Denemenin 12 gününde çimlenme yüzdesi (%), ortalama çimlenme süresi (gün), sürgün uzunluğu (mm) ve sürgün taze
ağırlığı (mg) ölçülmüştür. T. Harzianum strain T22 uygulamaları, abiotik stres koşulları altında ölçülen değerler için farklı sonuçlar
meydana getirmiştir

The Effects of Trichoderma harzianum on Germination of Onion ( Allium cepa L.) Seeds Under Salt Stress Conditions

Yıl 2014, Cilt: 7 Sayı: 1, 45 - 48, 01.02.2014

Öz

Although several works have been published on abilities of Trichoderma harzianum strains to reduce the effects of some abiotic stress factors, their effects on salinity conditions have not been explained. This study was conducted to investigate the effects of T. Harzianum T22 Rifai KRL-AG2 on germination of Onion (Allium cepa L.) seeds under salinity conditions which prepared using NaCl. The seeds of ‘Kantartopu-3’ cultivar were treated with different concentrations of T. harzianum strain T22. Seeds of onion were tested at germination salinity of 0, 2.4, 4.8 and 9.8 dSm-1 in darkness. Germination percentage (%), mean germination time (days), shoot length (mm) and seedling fresh weight (mg) were measured at 12 days after sowing. Treatments of T. Harzianum strain T22 showed different responses to measured parameters under abiotic stress conditions

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62EC37FD
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fatih Hancı Bu kişi benim

Esra Cebeci Bu kişi benim

Zühtü Polat Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Hancı, F., Cebeci, E., & Polat, Z. (2014). Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, 7(1), 45-48.
AMA Hancı F, Cebeci E, Polat Z. Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2014;7(1):45-48.
Chicago Hancı, Fatih, Esra Cebeci, ve Zühtü Polat. “Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium Cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 7, sy. 1 (Şubat 2014): 45-48.
EndNote Hancı F, Cebeci E, Polat Z (01 Şubat 2014) Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 7 1 45–48.
IEEE F. Hancı, E. Cebeci, ve Z. Polat, “Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), c. 7, sy. 1, ss. 45–48, 2014.
ISNAD Hancı, Fatih vd. “Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium Cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 7/1 (Şubat 2014), 45-48.
JAMA Hancı F, Cebeci E, Polat Z. Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2014;7:45–48.
MLA Hancı, Fatih vd. “Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium Cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, c. 7, sy. 1, 2014, ss. 45-48.
Vancouver Hancı F, Cebeci E, Polat Z. Trichoderma harzianum’un Tuz Stresi Altında Soğan (Allium cepa L.) Tohumlarının Çimlenmesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2014;7(1):45-8.