BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Cultivar and Quality of Candidates Hybrid Dent Corn (Zea mays L. indentata) Genotypes under Main Crops

Yıl 2014, Cilt: 7 Sayı: 1, 6 - 11, 01.02.2014

Öz

The objective of this research was to determine performance of new corn hybrids (2010 hybrids) improved by Black Sea Research Institute Breeding Program. Five check hybrids and Fifteen promising new hybrids were tested. The experiments were conducted according to Complete Block Design with 3 replicates in Samsun, Black sea Agricultural Research Institute field area, in 2011and 2012 years. In the research, tasselling time, plant height, ear height, grain moisture at harvest, grain/ear rate were determined. Significant variations were found (p0.001) for all the traits of genotypes. Based on the means, the grain yields of genotypes ranged from 738,0 to 1.098,6 kg/da

Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Yıl 2014, Cilt: 7 Sayı: 1, 6 - 11, 01.02.2014

Öz

Bu araştırmada; Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde geliştirilen, kombinasyon uyumları belirlenmiş, üstün verimli atdişi mısır
hatlarından elde edilen, 2010 yılı kombinasyonu tek melez mısırların performanslarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Elde edilen 15 tek melez
ile 5 standart çeşit araştırmanın materyalini oluşturmuştur. Deneme 2011 ve 2012 yıllarında Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün
deneme arazisinde tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Araştırmada incelenen özellikler; tepe püskülü
gösterme süresi, bitki boyu, ilk koçan yüksekliği, tanedeki nem oranı, tane/koçan oranı, tane verimi, protein ve yağ oranlarıdır. Elde edilen
sonuçlarla yapılan istatistik analizi sonucu incelenen özellikler bakımından genotipler arasında önemli (p<0.01) farklılıklar bulunmuştur.
Dekara verim değerleri 738,0 kg/da ile 1098,6 kg/da arasında değişmiş olup, üç çeşit adayı (TTM.2010-47), (TTM.2010-29) ve (TTM.2010-
31) standartların ortalamasını geçerek çoklu lokasyonlarda (bölge verim denemelerinde) denenmesine karar verilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA75RK98JP
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Erkan Özata Bu kişi benim

Ahmet Öz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özata, E., & Öz, A. (2014). Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, 7(1), 6-11.
AMA Özata E, Öz A. Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2014;7(1):6-11.
Chicago Özata, Erkan, ve Ahmet Öz. “Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 7, sy. 1 (Şubat 2014): 6-11.
EndNote Özata E, Öz A (01 Şubat 2014) Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 7 1 6–11.
IEEE E. Özata ve A. Öz, “Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), c. 7, sy. 1, ss. 6–11, 2014.
ISNAD Özata, Erkan - Öz, Ahmet. “Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 7/1 (Şubat 2014), 6-11.
JAMA Özata E, Öz A. Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2014;7:6–11.
MLA Özata, Erkan ve Ahmet Öz. “Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, c. 7, sy. 1, 2014, ss. 6-11.
Vancouver Özata E, Öz A. Atdişi Hibrit Mısır Adaylarının Ana Ürün Koşullarında Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2014;7(1):6-11.